1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul depremi: “Çoğu arama kurtarma ekibi İstanbul’da olduğu için bizi kurtarmaya şehir dışındakilerin gelmeleri lazım”

İstanbul depremi: “Çoğu arama kurtarma ekibi İstanbul’da olduğu için bizi kurtarmaya şehir dışındakilerin gelmeleri lazım”

featured
service

İstanbul zelzelesindeki arama kurtarma ve tahliye gibi harekâtların denizden yürütüleceğini belirten Yağız, İstanbul’un ve İstanbulluların kurtuluşunun denizden olacağını söyledi:

“İstanbul zelzelesinden sonra ‘tüm iskeleler devrilecek’ senaryosu üzerinden çalışıyoruz. Biz de Ditaş Denizcilik’i takımımıza nasıl dahil edebileceğimizi düşündük. Onlar arama kurtarma takımı kurmak istiyordu. Ben de onlara ‘arama kurtarma takımından çok daha ehemmiyetli bir eforunuz başka bir deyişle gemileriniz var. Bu gemileri arama kurtarma takımlarıyla eşleştirelim. Türkiye’nin muhtelif yerlerinden gemilerle, vasıtalarla takımları siz getirin buraya’ dedim.”

Evvelden Mahalle Arama Kurtarma takımında eğitim aldığını belirten arama kurtarma uzmanı Yağız, İstanbul zelzeleyi olduğunda önceliğinin semti ve oradaki acil kurtarılacak şahıslar olduğunu ifade etti:

“Şayet bulunduğum yerde zelzele olursa ben ne takıma erişebilirim ne donanımıma erişebilirim. Hiç kimseyle bağlantı da kuramam. Dolayısıyla zelzele olduğunda benim bulunduğum yerde anca mahalle arama kurtarma takımıyla bir şeyler yapabilirim.”

Kendisinin ve takımının İstanbul zelzelesine hazırlıklı olacağını söyleyen Yağız, arama kurtarma takımlarının yüzde 90’ının İstanbul’da olduğuna dikkat çekti:

“Çoğu arama kurtarma takımı İstanbul’da. Ancak benim takımımda şehir dışından çok fazla şahıs var. Arama kurtarma takımında aynı şehirden olmak zorunda değilsiniz. Ben takımıma İstanbul dışından bireyleri dahil etmeye özen gösteriyorum zira zelzele olursa bizi kurtarmaya gelmeleri gerekli.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul depremi: “Çoğu arama kurtarma ekibi İstanbul’da olduğu için bizi kurtarmaya şehir dışındakilerin gelmeleri lazım”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz