Başlığı: Bakırköy Belediye Başkanı: “Depremde Bakırköy’deki binalarımızın yüzde 60’ı orta hasarlı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kerimoğlu, ilçede binaların yüzde 60’ının orta hasarlı olduğunu ve bu binaların kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini söyledi. Ancak, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin ilave kat imar artışının sağlanamaması olduğunu ifade etti.

Kerimoğlu, “Bakırköy’de 11 bin bina var. Yaklaşık 130 bin bağımsız birim var. Bunların yüzde 60’ına yakını da orta hasarlı olası bir depremde zarar görebilecek düzeyde binalar ama hemen yıkılması gereken alınmış karot örnekleri ile hemen yıkılması gereken 135 tane binamız var. Bu 135 binanın 72 tanesi yıkıldı, bir kısmı yapıldı, bir kısmı da yapılıyor. Geri kalan 63 bina ile ilgili olarak defaatle tebligatarları yapılmış olmasına rağmen, ciddi uyarılarına rağmen il Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen uyarılar doğrultusunda elektriği, doğal gazı vesairesi suyu kesilmiş olmasına rağmen maalesef yıkmak mümkün değil” dedi.

Kerimoğlu, ilave kat imar artışının sağlanabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ortak bir çalışma yürütmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başlığı: Bakırköy Belediye Başkanı: “Depremde Bakırköy’deki binalarımızın yüzde 60’ı orta hasarlı”

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz