İstanbul Yeni Havalimanı Metro inşaatında işçiler grevde: ‘Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKA’da yer alan habere göre, emekçiler, temmuz ayında minimum fiyatta yüzde 30’luk çoğalış olmasına rağmen, kendilerine vasati yüzde 26 zam yapıldığını belirterek bunu kabul etmediklerini açıkladılar.

Ödenmeyen fazla çalışma fiyatları dahil haklarını alana kadar iş başı yapmayacaklarını belirten emekçiler, bu eylem sebebiyle rastgele bir işten çıkarma olması halinde de grevlerini sürdüreceklerini söylediler.

“Bize verilen fiyat hakaret, küfür gibi. Yeraltında çalıştığımız halde yer üstünde çalışıyormuşuz gibi fiyat veriliyor. Ayrıca biz ayın 28 günü çalışıyoruz, mesai fiyatlarımız da verilmiyor. Tek arzımız insanca yaşam fiyatı ve en azından bir muhatap bulmak” diyen emekçiler, grev kararlarına ait şu açıklamayı yaptı:

“Biz HYH Metro çalışanları olarak ücret çoğalış oranının adaletli ve insanca yaşamaya yetecek kalitede olmadığı kanısındayız. Arzımız, çoğalış oranının tüm üniteler ve ayrım yapılmaksızın tüm çalışanlar için yüzde 75 oranında olmasıdır. Çalıştığımız günden bugüne kadar hak ettiğimiz halde bordro şikesi yapıldığı için bütün olarak ödenmeyen fazla çalışma, hafta tatili, milli bayram ve genel tatil alacaklarımızın ödenmesini istiyoruz. Ayrıca dükkanında çalışanlar arasında fiyat ve zam hususlarında ayrımcılık yapıldığından, ayrımcılık tazminatını arz etme haklarımızı da gizli tutuyoruz.

Tüm üniteler mevzubahisi arzlarda ortaklaşmıştır, ayrıca arzlarımız reelleşinceye kadar çalışmayacağımız hususunu tarafınıza bildirme zarureti hasıl olmuştur. Bu hak arzı sürecinde bir personelin bile işten çıkarılması vaziyetinde iş vazgeçme haklı eylemimiz devam edecektir.” HABER MERKEZİ

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Yeni Havalimanı Metro inşaatında işçiler grevde: ‘Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz’

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz