1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da deprem için hazırlıklara hız verildi

İstanbul’da deprem için hazırlıklara hız verildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede depreme dayanıklı bina stokunu arttırmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Deprem sonrasında Bahçelievler’de 9 bin bina yenilendiğini belirten Bahadır, “Biz geldiğimizden beri de yaklaşık 2 bin bina yenilendi. Yani 4 yılda 620 bin nüfuslu ilçemizde yapı stokunun yüzde 10’unu yenilemiş olduk.” dedi.

Bahadır, ilçede yapılan binaların kalitesinin de arttığını vurguladı. “Büyük evde yaşamaktansa, yaşayıp ölmektense daha küçük evde Japonya’daki gibi sağlam binada küçük evde hiçbir şey olmaz.” diyen Bahadır, vatandaşların bu konuda bilinçlendiğini ifade etti.

Bahadır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Yarısı Bizden” projesine de değindi. Proje kapsamında riskli binaların yıkılıp yeniden yapılması için devletin yüzde 50 hibe desteği verdiğini hatırlatan Bahadır, “Bu projeye ilçemizden 26 bin 582 başvuru yapıldı. Bu sayıyla İstanbul’da ilk sırada yer aldık.” diye konuştu.

Bahadır, projenin hayata geçmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini kaydetti. “Hedefimiz hükümetimizle birlikte parsel bazlı olmadan bina bazlı insanları çürük binalardan alıp sağlam binalara taşımak.” dedi.

Bahadır, deprem anında vatandaşların güvenli bir şekilde toplanabileceği alanlar oluşturduklarını da söyledi. İlçede bulunan parklara deprem anında yayın yapacak canlı sistem kurduklarını belirten Bahadır, “İnsanlar orada biriksin diye her parkımızda vatandaşlarımızın çocuklarına, eşlerine sinyal gönderebilecekleri, şarjlarını doldurabilecekleri, telefonlarının internetinin olabileceği sistem kurduk.” dedi.

Bahadır, ayrıca parklarda deprem sonrası ihtiyaç duyulabilecek su, battaniye, çadır gibi malzemelerin de hazır bulundurulduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da deprem için hazırlıklara hız verildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz