1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü coşkuyla kutlandı! İmamoğlu’ndan dikkat çeken konuşma

İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü coşkuyla kutlandı! İmamoğlu’ndan dikkat çeken konuşma

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Maltepe miting alanında düzenlenen görkemli bir organizasyonla kutlandı. Tören, çeşitli gösterilerin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında İstanbul’un Fethi’nin dünya tarihi açısından önemine değinen İmamoğlu, “Dünya tarihi fetihlerle doludur ama İstanbul’un Fethi tarihin akışını değiştiren, çağ açan kapatan çok özel bir fetihtir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet’in vizyonunu ve entelektüel birikimini vurgulayarak, “Fatih Sultan Mehmet, 21 yaşında İstanbul’u fethetmek için yola koyulurken hedeflerini toprakları değil gönülleri fethetmek olarak tanımlamıştı. Bu büyük bir fark, büyük bir devlet insanı. Aynı zamanda bir askeri deha olmanın yanı sıra çok yönlü bir entelektüeldi. Çok iyi eğitim almıştı, dünyayı biliyordu, tanıyordu” dedi.

Fatih Sultan Mehmet’in adalet ve hoşgörü anlayışının altını çizen İmamoğlu, “Onun amacı insanlara boyun eğdirmek değil; herkes için onurlu bir hayat sağlamaktı. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’da herkesin inanç ve geleneklerini koruyan adil ve hoşgörülü bir yönetim kurdu. Hiçbir bağnazlığa geçit vermedi. İslam’ın sevgi ve hoşgörüye dayalı özüne sahip çıktı. Manevi değerleri yüceltti” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’a olan bakış açısını da hatırlattı: “Bu şehre sahip çıkmak, İstanbul’u işgalden kurtarıp yeniden milletimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmaktır. Atatürk, ‘İstanbul tarihimizin ve medeniyetimizin özetidir’ demişti. Bu ne demek biliyor musunuz? Hiç kimseye ait değil, 16 milyon hemşerimizin 86 milyon vatandaşımızındır, hepimizindir demektir.”

İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Onlar girdikleri savaşı kazandıkları için değil barışı kazandıkları için büyüklerdir, eşsizlerdir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü coşkuyla kutlandı! İmamoğlu’ndan dikkat çeken konuşma
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz