1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de belediye duyurdu: 500 Dolar verilecek! 18 yaşını aşmış herkes başvurabilecek

İzmir’de belediye duyurdu: 500 Dolar verilecek! 18 yaşını aşmış herkes başvurabilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KATILIMCILAR: Yarışmaya her milletten, 18 yaşını aşmış veya yarışma günü (16 Eylül 2023) 18 yaşına basmış tüm çömlekçiler başvurabilir. Yarışmacı sayısı ustalar kategorisinde 80, amatörler kategorisinde ise 60 ile sınırlıdır. Süreç içerisinde belirtilen sayıların üstünde talep olması halinde ilk başvuran yarışmacıların başvuruları kabul edilecek ve kontenjanın dolması ile ilgili sosyal medya hesaplarından gerekli bilgilendirme duyuruları yapılacaktır. Beklenmeyen durumlar karşısında Organizasyon Komitesinin yarışmacı sayısında değişikliğe gitme hakkı saklı tutulmuştur.

ÖDÜLLER: Yarışma teknik dal ve estetik dal olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecektir. Ustalar teknik dalda ve estetik dalda yarışırken, amatörler sadece estetik dalda yarışacaktır.

UYGULAMALAR: Tüm teknik ve estetik müsabakalar organizasyon tarafından verilen çömlek tornalarında gerçekleştirilecektir. Torna dışında yarışmacı kullanacağı ekipmanı (bıçak, kesme teli, sünger vb) kendi temin etmek durumundadır.

Yarışmacılara tek tip çamur sağlanacaktır. Tüm izleyiciler önünde, alanda tartılan çamurlar yarışmacıya teslim edilecektir. Yarışmacılar isterlerse bir süre daha yoğurma yapabilecek ya da direkt olarak tornaya geçebileceklerdir. Yarışma dahilinde verilen çamur haricinde ek çamur kullanılamayacaktır. Pürmüz kullanımı serbest olup, organizasyon komitesi tarafından yarışmacılara sağlanacaktır. Yarışmacılar alandaki torna sayısına göre gruplar halinde yarışmaya alınacak olup, yarışmacıların hangi grupta yarışacağı yarışma öncesi alanda çekilecek kura ile belirlenecektir.

Ustalar teknik dalda;

En uzun silindir

6 kg’lık çamurdan 16 cm çapında en uzun silindirin yapılması gerekmektedir.

En geniş çanak

6 kg’lık çamurdan en geniş çapta çanağın yapılması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de belediye duyurdu: 500 Dolar verilecek! 18 yaşını aşmış herkes başvurabilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz