İzmirli Belediye işçilerinden İŞ BIRAKMA EYLEMİ! Tam 1200 işçi mağduriyetleri için harekete geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmirli Belediye emekçilerinden İŞ BIRAKMA EYLEMİ! Bütün 1200 emekçi mağduriyetleri için harekete geçti- DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na tabi bulunan bin 200 emekçi, ’ek protokol’ arzlarının yerine gelmemesi sebebiyle yarım gün iş vazgeçti. Bornova Belediyesi binası önünde bir araya gelen sendikalı emekçiler, artan enflasyon karşısında fiyatların eridiğini ifade ederek, ek protokol arzıyla basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Genel-İş Sendikası Sosyal Dayanak İşleri Başkanlığı İş Yeri Baştemsilcisi İrfan Kılıç, verilen zamla emekçilerin geçinemediklerini söyleyerek, 18 bin liraya erişen ücretlerinin kendilerine yetmediğini belirtti.

Kılıç, “Tüm bu ağır koşullar içerisinde, daha on ay evvel imza altına alınan kontratımızla, kazanım kalemlerimiz azami seviyeleri bulsa da bunlar, bugün itibariyle anlamını artık yitirmiştir. Mevcut kontratımızda yalnızca taban yevmiyemiz 1 Kasım 2022’de minimum fiyata göre yüzde 70 fazlayken, TÜİK bilgilerinin 2023 Ocak-Temmuz yarıyılı fiyatlarımıza uygulanması sonucunda, bu oran yüzde 15 aşırısı seviyelerine gerilemiştir. 1 Temmuz tarihi itibari ile yolumuz, yemeğimiz, ikramiyemiz ve her ay aldığımız öteki tüm kalemler hesap edildiğinde, fiyatlarımız 18 bin lira dolaylarına ancak çıkabilmiştir. Maliyeti 10 lirayı bulan bir simitten 10 bin liraları aşan konut kiralarına, ailemizin temel yiyecek lüzumlarından erişim giderlerine kadar tüm giderlerimizi giydirilmiş bu ücretle karşılamaya çalışıyoruz. Fakat, bu fiyatlarla geçinemeyeceğiz ortadadır” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI TOPLAMDA YÜZDE 30 ZAM ORANI ÖNERMİŞTİR”

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un toplamda yüzde 30 zam önerdiğini söyleyen Kılıç, “Haziran ayı sonlarında ek protokole dair çabamız, Bornova Belediyesi Personel AŞ’de görüşmeler seviyesinde başlamıştı. Yazık ki açıklanacak resmi bilgilerin beklenmek istenmesi, araya giren bayram tatili, Belediye Başkanımızla yapılan ilk iki görüşmeye patronca müşahhaslık kazandırılmaması bizleri bu takvime kadar taşımış ve esasen ilk olarak ek zam masası bu Pazartesi günü itibariyle kurulabilmişti. Sizlerle paylaştığımız üzere kontratta yer alan zam oranımız yüzde 20,77 iken Belediye Başkanımızın tarafımıza yemek kalemi dışında tüm fiyatlarımıza yalnızca yüzde 9,23 ilave ederek toplamda yüzde 30 zam oranı önermiştir. Bizler, elbette her geçen gün, Belediyemizin ekonomik koşullarını idaremekte daha güç bir noktaya gidebileceğini öğreniyoruz. Natürel ki bu müessesenin sağlam bir ekonomik yapıyla sürdürülebilir biçimde korunmasına önem veriyoruz. Ancak temennilerimizin Belediyemizce karşılanabileceğine dair fikrimiz de bu fikri korunacak istemimiz de şüphesiz nettir. Bugün emekten gelen eforumuzu kullanarak hizmet üretmiyor olmamızın altında uyuyan neden yalnızca istediğimiz oranlarda zam alamıyor yaradılışız değildir. Bugün bu eylemliliğin artta uyuyan reel, sürecin oyalanıyor oluşu ve sabırla görüşmeleri sürdürebilmek için temennilerimizin ehemmiyetsizleştirilmesi ve yalanlanışıdır” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmirli Belediye işçilerinden İŞ BIRAKMA EYLEMİ! Tam 1200 işçi mağduriyetleri için harekete geçti

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz