Kaçak Göç Organizatörlerine Nefes Aldırılmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerlikaya, kaçak göç, insan kaçakçılığı, mafya tipi örgütlenmeler, suç çeteleri ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele konusunda tüm vali ve emniyet müdürlerine talimat verdi. Kaçak göçe karşı yapılan operasyonların önemli olduğunu ancak asıl mücadelenin organizatörlere yönelik yapılması gerektiğini vurguladı. Valilerden ve il emniyet müdürlerinden organizatörlere yönelik tedbirlerin artırılmasını istedi. Düzensiz göç ile mücadelede ele başlarına göz açtırmayın, nefeslerini kesin, düzensiz göçmen problemini ancak böyle çözebiliriz uyarısında bulundu.

Organizatörlere yönelik başlatılan operasyonlardan da sonuç alındığı belirtildi. Son iki ayda 2500’den fazla operasyon yapıldığı ve bu operasyonlarda 1500 civarında organizatörün yakalandığı bildirildi. Operasyonlarda 35 binden fazla kaçak göçmen yakalanarak sınır dışı edildiği kaydedildi.

Öte yandan, seçimden sonra kaçak göç organizatörlerine peş peşe operasyonlar düzenlendiği de dikkat çekti. Özellikle Yunanistan sınırında yoğunlaşan operasyonlarda çok sayıda organizatörün ele geçirildiği ve yüklü miktarda para ve malzemenin de el konulduğu ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, alınan tedbirler sayesinde kaçak göçmen sayısının azaldığı da vurgulandı. Türkiye’de bulunan düzensiz göçmen sayısının 2019 yılında 4 milyon 900 bin civarında olduğu ancak 2023 yılında bu sayının 3 milyon 600 bin civarına gerilediği belirtildi. Bakanlık, kaçak göçmen sayısını daha da azaltmak için çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaçak Göç Organizatörlerine Nefes Aldırılmayacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz