1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın! Sektör temsilcisinden çarpıcı uyarı

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın! Sektör temsilcisinden çarpıcı uyarı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Ticaret Odası Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Grubu Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya, tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Egedesonsöz’e görüşlerini aktaran Ercan Çelikkaya, “Kuver dünyanın her yerinde var” dedi ve şunları söyledi:

“Kuver konusunda biz restoran işletmecilerinin yapabileceği bir şey yok. Kuver, dünyanın her yerinde olan bir şey. Çünkü masa örtülerinin yıkama maliyeti, kuver içerisinde yer alır. Kuver denince akla sadece ekmek gelmemeli. Masaya konulan, tuz, buz, karabiber, kırmızı biber, zeytinyağı, kürdan, limon, sirke, peçete, hepsi bunun içinde.

Bunların maliyetleri eskisi gibi değil, çok yükseldi. Mesela zeytinyağının kilosu olmuş 400 lira. Müşteri, salataya ilave olarak en az 50 gramlık zeytinyağı döküyor. Sonuçta kuver olarak ortalama bir şey alınır ve bunu tartışmamak lazım.”

Ercan Çelikkaya

Garsoniye konusunda da yasal bir sınır olduğunu hatırlatan Ercan Çelikkaya, “Bir işletmenin garsoniye bedeli alabilmesi için, bu bedeli, Maliye Bakanlığı’nın verdiği adisyona yazması lazım. O adisyona hiç kimse kafasına göre garsoniye yazamaz. Bu da yüzde 10’dur, yasal olarak. Hesap neyse, onun yüzde 10’u kadardır” ifadesini kullandı.

Ercan Çelikkaya, canlı müzik ve maç yayını ile ilgili alınan bedellerle ilgili olarak şu görüşlere yer verdi:

“Tanınmış bir sanatçı, mesela Koray Avcı gibi birisi mekanınızda canlı müzik yapıyorsa, bunun bir bedeli olacak tabii ki. Dolayısıyla o şarkıcının müzik yayınıyla ilgili bir bedelin, müşteriden alınması doğaldır. Fakat dört kişilik bir masa için adam başı 4 bin lira canlı müzik bedeli alınmasını da doğru bulmuyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın! Sektör temsilcisinden çarpıcı uyarı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz