Kira artışları şiddeti artırdı, Diyarbakır Dayanışma Platformu harekete geçti: Duyarlılıkla çözebiliriz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artan kiralar nedeniyle kiracılarla konut sahipleri karşı karşıya kalırken hükümetin kira zammını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemesi de buna engel olamıyor.

DİYARBAKIR- Maraş merkezli zelzelelerin ardından Diyarbakır’da yaşanan konut rezerv krizi ve ekonomik şartlar, kiracılar ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Kira fiyatlarının kontrol edilemediği kentte, daha önceki binaların bulunduğu Bağlar ilçesinde kiralar 3 bin 500 liradan, yeni binaların bulunduğu semtlerde ise 15 bin liradan başlıyor.

Kentte çoğalış gösteren konut sahibi-kiracı münazaraları Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nu harekete geçirdi. Platformdan yapılan açıklamada, “Son günlerde şiddete varan kiracı-konut sahibi kavgaları ve fahiş kira artışlarının kentimizin dayanışma kültürüne yakışmadığını üzülerek paylaşmak istiyoruz. Tarihten bugüne kadar Anadolu ve Mezopotamya’ya dayanışma ruhu ile örnek olmuş, son yaşadığımız zelzele sürecinde seferberlik ruhu ve cemiyetsel dayanışma ile yaralarını sarmakla kalmamış değişik zelzele bölgelerine de dayanışmada bulunmuş milletimizin aynı duygularla bu hayat pahalılığına rağmen kira sorununu da çözeceğine inancımız bütündür. Bu konuda milletimizin göstereceği duyarlılığa şimdiden teşekkür ediyoruz” denildi. ANKARAGÜNDEM

Kiracı ile konut sahibi arasındaki şiddet vakalarının çoğalış gösterdiği Diyarbakır’da son olarak bir sitede oturan N.Ö., 2 bin 600 lira olan kirasını 10 bin lira yapmak isteyen konut sahibi M.H.Ş. ile tartışmış, kiranın legal sınır olan yüzde 25 oranında artırılmasını isteyen N.Ö., konut sahibinin de aralarında olduğu 5 şahıs tarafından darbedilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kira artışları şiddeti artırdı, Diyarbakır Dayanışma Platformu harekete geçti: Duyarlılıkla çözebiliriz

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz