1. Haberler
  2. Gündem
  3. Konya Metrosu İçin Geri Sayım Başladı: Tarih Verildi

Konya Metrosu İçin Geri Sayım Başladı: Tarih Verildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya’da Banliyö Hattı Analiz Programı’na katıldı. Bakan Uraloğlu, KONYARAY Projesi ile Konya’ya dev bir hizmet ve eser daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Proje ile alakalı bilgiler veren Uraloğlu, “İlk etabın ardından Konya 2.-3. Sanayi Bölgesi içerisine girecek 2. etaptaki banliyö hattımızı çift hat olarak inşa edeceğiz. Kaşınhanı-Konya Gar, Kayacık Lojistik-Pınarbaşı arasındaki 3. Etaba ise 4. Hattın yapılmasını tasarlıyoruz. Projemizin çalışmaları zaferle sürüyor. Uygulamaya temel proje çalışmaları devam ediyor. İlk etabımızdaki 17,4 kmlik rota süresince jeodezik ağı oluşturduk. Röper ve poligon noktaları atama ve sıklaştırma çalışmalarını tamamladık. Hat süresince 250 metrelik tarama yaptık. Tüm kamu müessese ve kuruluşlarıyla altyapı kuruluşları aktarımları için çalışmalara başladık. Patentli yapılar için Koruma Heyeti izinlerini aldık. Dizayn ve projelendirme işlerine de başlayarak öncelik sırasına göre süratli bir biçimde uygulamaya dönük projeleri üretiyoruz. Projesi bitirilen kesimlerde üretim çalışmaları da başladı.

Meram Köprüsü’nde temel kazısı ve kazık imalatları yapıyoruz. 24 Temmuz itibariyle mevcut banliyö hattının elektrifikasyon demontaj işlerine de başladık. Konya Gar’da bulunan ve proje rotasına denk gelen bina ve yapıların imhalarını asıllaştırıyoruz. TCDD ve TEİAŞ arasında imza atılacak ‘İletişim Uyuşması’ süreci devam ediyor. Uyuşmanın tarafımıza tesliminden sonra imalatlara başlayacağız. Proje çerçevesindeki üstyapı imalatına müteveccih zorunlu hazırlıkları da tamamladık. Altyapının bitirilmesine müteakip iş programına göre sahada üstyapı imalatlarına da başlayacağız. Projede katkısı olan ve bu ehemmiyetli safhaya getiren emekçisinden mühendisine tüm TCDD ve Konya Megakent Belediyesi ile yüklenici şirket çalışanlarına teşekkür ediyor, KONYARAY Projesi’nin şimdiden başta Konya olmak üzere tüm ülkemiz ismine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konya metrosuyla alakalı müjdeyi de veren Uraloğlu, “Bir taraftan banliyö sistemini yürütürken imzasını attığımız metro sistemiyle alakalı vermemiz gereken kararları Megakent Belediyemizle birlikte erdik. Onunla alakalı kredi görüşmeleri sonlanmak üzere. Allahın İzniyle sene içerisinde de bu metro hattında kazmayı vurmuş olacağız” diye konuştu.

Konya metrosunun ilk etabının 21,1 km uzunluğunda olacağı ve 22 istasyondan oluşacağı belirtildi. Metro hattının Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Belediyesi, Şükran Semti, Fetih Sokağı, Ahmet Özcan Sokağı, Chegarası, Loras, Kule Site, Zafer, Sille Kavşağı, 15 Temmuz Şehitler Alanı, Ahmet Hilmi Nalçacı Sokağı, Alaaddin Adliye, Mevlana Kültür Merkezi, Şehir Sağlık Kurumu, Yeni YHT Garı, Fuar Merkezi ve Yerleşke arasında hizmet vereceği açıklandı.

Konya’ya yapılacak olan metroyla alakalı son büyümeleri Eriştirme ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu sene içerisinde metro hattında ilk kazmayı vuracaklarını müjdeledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konya Metrosu İçin Geri Sayım Başladı: Tarih Verildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz