1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lokantada yemek yerken bu ücreti ödeyenler dikkat! Hepsi geri ödeniyor: Tek gereken bunu yapmak

Lokantada yemek yerken bu ücreti ödeyenler dikkat! Hepsi geri ödeniyor: Tek gereken bunu yapmak

featured
service

Restoranlar tarafından alınan servis ücreti, genellikle garson bahşişi olarak lanse ediliyor. Ancak bu durumun gerçekliği tartışmalı. Ticaret Bakanlığı, faturada beklenmedik maliyetlerin yer almasına izin vermiyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı (TÜKONFED) Aydın Ağaoğlu ve Ekonomist Muhammet Bayram, Haber7’ye yaptıkları açıklamalarda bu uygulamayı değerlendirdi.

TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketici haklarının önemine dikkat çekerek, “kuver” adı altında alınan servis ücretlerinin zorunlu olmadığını belirtti. Ağaoğlu, müşterinin sipariş ettiği ürünler dışında masaya getirilen su, çay, lavaş, ekmek, acılı ezme gibi ürünlerden ekstra ücret alınacaksa, bunun önceden müşteriye bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, müşterinin bu ücretleri ödemek zorunda olmadığını ifade etti.

Fiyat etiketi yönetmeliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, menünün altında servis ücreti yazısının bulunmasının yasal olduğunu, ancak tüketici kanunu kapsamında geçerli sayılmadığını belirtti. Böyle bir durumla karşılaşan müşterilerin Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak ücretin iadesini talep etmelerini önerdi. Ağaoğlu, tüketicinin seçme hakkının istismar edilmemesi gerektiğini de ekledi.

Kuver nedir

Pandemi sonrası hizmet sektöründe yaşanan zorluklara değinen Ekonomist Muhammet Bayram, dünya genelindeki enflasyon ve yüksek fiyatlar nedeniyle restoranların “kuver” ve “servis ücreti” adı altında ek ücretler aldığını belirtti. Bayram, restoranların müşteriyi bu ek ücretler hakkında önceden bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Masaya ikram olarak getirilen ekmek, su, ezme ve meze çeşitlerinin adisyona eklenmeden önce bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bayram, müşterinin bu ürünleri reddetme hakkına sahip olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lokantada yemek yerken bu ücreti ödeyenler dikkat! Hepsi geri ödeniyor: Tek gereken bunu yapmak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz