Maltepe’de depreme dayanıksız site için tahliye kararı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu kapsamda Zümrütevler Mahallesi Handegül Sokak’ta bulunan ve 5 blok 245 daireden oluşan siteye elektrik, doğalgaz ve suyunun kesilmesi için ekipler geldi. Sitede yaşayanlar ekiplere tepki gösterdi. AA’nın haberine göre, tartışmanın ardından dairelerin boşaltılması için 15 gün süre veren ekipler siteden ayrıldı. 

Sitede yaşayan Mesut Kavak, şu anki evinin 145 metrekare olmasına rağmen yeni yapılacak dairelerin 66 metrekare olarak planlandığını dile getirdi. Öte yandan Kavak, çevredeki sitelere verilen emsalin Yeşil Belde Sitesi sakinlerine verilmediğini söyledi. 

Buranın yıkılması için çeşitli başvurularının olduğunu dile getiren Kavak, “Biz problemimiz çözülsün istiyoruz. Bize 66 metrekare daire vermek istiyor. 4-5 kişilik bir aile 66 metrekarede nasıl yaşar? Emsal olmadan olmuyor. Bizim canımızı tehlikeye atan, binalarımızın yenilenmesinin önüne engel koyan belediyenin kendisidir. Maltepe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında top gibi yuvarlandık. Elektrik, su ve doğal gazımızı keserek bizi buradan çıkarmak istiyorlar” diye konuştu. 

Huriye Gülhatun da, “Yaşlıyız, emekliyiz. Biz nereye gideceğiz? Kiralar çok pahalı” diyerek karara tepki gösterdi.

Maltepe Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefi Gürkan Taybars ise amaçlarının buradaki insanları mağdur etmek olmadığını belirterek, “Amacımız buradaki insanların can ve mal güvenliklerini korumak. Gelen talimat üzerine mağduriyeti bir nebze daha azaltmak için 15 gün süre veriyoruz. 18 Ağustos’ta ekip gelecek ve tahliye işlemini gerçekleştirilecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maltepe’de depreme dayanıksız site için tahliye kararı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz