MEB’den eğitimde TARİHİ değişiklik! Hafta içi okul saatleri ve günleri kısaldı 4 gün..

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta içi mekteplerin 4 gün olması talebelerin hafta sonlarında daha fazla dinlenme ihtimallerine sahip olabileceği anlamına kazançken bunun dışında da boş günlerde talebeler de kendilerini dinlendirebilecek ve değişik etkinliklere de yönelebilecek.

4 GÜN MEKTEP 3 GÜN TATİL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen son dakika açıklamasında eğitim sisteminin değişeceğini duyurdu. Bakanlık, daha nitelikli ve baskıdan uzak bir eğitim için Finlandiya modelini özümsemeye hazırlanıyor. Bu kapsamda talebelere coşturucu bir haber verilerek 4 gün mektep, 3 gün tatil uygulamasına geçileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim sistemiyle beraber sistemde yer alan meseleleri çözmek ve talebelere da daha iyi bir civar sunabilmek ismine bu mevzuda çalışmalarını sürdürüyor. Bu modelden de esin alarak eğitim sistemlerini aktüellemeye hazırlanıyor.

GELECEK YIL UYGULANMASI BEKLENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sisteminde yapılacak farklılıklar için çalışmalara başladı. Yeni eğitim sistemi kaptan bölgelerde sınanacak ve özellikle zelzele bölgesi bu sınamalar için seçilecek. Yapılan tasarılamalara göre, yeni eğitim sisteminin bütün olarak uygulanması 2024-2025 eğitim öğretim senesinde gerçekleşecek.

Yeni eğitim sistemiyle beraber talebeler, gelecek seneden itibaren haftada 4 gün mektebe giderken 3 gün tatil yapma olanağı bulacak. Bu uygulama sayesinde talebelerin dinlenme ve sosyal etkinliklere daha fazla zaman ayırabilmesi amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEB’den eğitimde TARİHİ değişiklik! Hafta içi okul saatleri ve günleri kısaldı 4 gün..

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz