Memur-Sen’den ikinci teklif açıklaması: Hayretler içerisindeyiz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İktidarın ikinci zam öneriyi sonrası konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, masanın çözüm eforuna inandıklarını ifade etti.

Ali Yalçın, “Gelen önerinin evvelkinden 2 puan yükseltilmesi bizim anlaşılmadığımız anlamına geliyor. Hayretler içerisindeyiz. Bu önerilerin yine gözden geçirilmesini ve doğru düzgün öneriler ile gelinmesini istiyoruz” biçiminde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gelen öneriye baktığımızda bir evvelki öneriden bir evvelki öneriden 2 puan yukarıya çıkılmış olması önerilerimizin anlaşılmadığını gösteriyor. Bu açıdan evvel hayretlerimi ifade ediyorum. Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon gayeyi yüzde 33 olarak ortada dururken önerilerin 23’lü, 25’li sayılarda dolaşıyor olması anlaşılabilir değil. Masanın sürekli işlemesine gerek var. Bu masada refah payı, görmezden gelinmemeli. Refah payı için rastgele masada bir şey söylenmedi. Masayı sonuna kadar iştleteceğiz, biz çözümden yanayız. Bu tabanda konuşulacak pek fazla bir şey yok ama biz çözümden yanayız. Kamu patron kuruluyu yine değerlendirme yapmaya davet ediyorum. Önerilerimiz değerlendirilmezse bir sendika ne yapması gerekirse onu yapacağız.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin toplu kontrat görüşmelerinde, hükümetin ikinci zam önerisini açıkladı.

2024’te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam öneri edildi. 2025 zam öneriyi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

Hükümet 2024 için önerileri birer puan artırırken, 2025 için farklılığa gitmedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memur-Sen’den ikinci teklif açıklaması: Hayretler içerisindeyiz

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz