Memurlara müjde! Zam, 3600 ek gösterge, TOKİ konutu, lojman kolaylığı, hac izni ve disiplin affı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, toplu sözleşme masasından çıkacak zam kararını merakla bekliyor. Dört toplantıdan sonra hala net bir sonuç alınamadı. Hükümet, 2023 yılı için yüzde 5+4, 2024 yılı için yüzde 6+5 zam teklif etti. Ancak memur sendikaları bu teklifi yetersiz buldu ve yüzde 21+21 zam talep etti.

Salı günü yapılacak son görüşmede tarafların orta yolu bulması bekleniyor. Eğer anlaşma sağlanamazsa, zam oranları Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından belirlenecek.

Memurların en çok beklediği konulardan biri de 3600 ek gösterge. Bu düzenleme ile emekli olan memurların maaşlarında ve ikramiyelerinde ciddi bir artış olacak.

Şu anda sadece polis, din görevlisi, hemşire ve öğretmenlere verilen 3600 ek gösterge, tüm memurlara verilmesi planlanıyor. Böylece bir memurun emeklilik ikramiyesinde 150 bin TL ve üzeri bir artış olacak. Emekli maaşına da en az 4.500 ve 5.000 TL üzerinde bir artış olacak.

3600 ek gösterge sadece birinci kademeye yükselen memurları kapsayacak. İlkokul, ortaokul ve lise mezunu memurlar bu düzenlemeden faydalanamayacak. Ön lisans ve lisans mezunu memurlar ise eğer Açık Öğretim Fakültesi veya herhangi bir iki yıllık okul mezunu olmaları halinde bu haktan yararlanabilecek.

Toplu sözleşme masasından çıkacak karara göre 3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme Ekim ayında meclis açılır açılmaz gündeme gelecek başlıklardan biri olacak.

Memurlara verilecek yeni haklardan biri de TOKİ konutu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen konutlardan almak isteyen memura öncelik verilmesi kararlaştırıldı.

Böylece memurlar, uygun fiyatlı ve kaliteli konutlara sahip olabilecek. TOKİ konutları için başvuru yapacak memurların, gelir kriterlerine uygun olması ve daha önce TOKİ’den konut almamış olması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memurlara müjde! Zam, 3600 ek gösterge, TOKİ konutu, lojman kolaylığı, hac izni ve disiplin affı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz