1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji tarih verdi! Bu tarihlerde kavrulacağız: Yaşlılar dikkat

Meteoroloji tarih verdi! Bu tarihlerde kavrulacağız: Yaşlılar dikkat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıcağa hasret kalanlar için sevindirici haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) geldi. MGM, yeni hava tahmin raporunu yayımlayarak Cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarının artacağını duyurdu. Ancak, yer yer sağanak yağışların devam edeceği ve yaşlılar ile çocukların öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Özellikle Marmara’nın kuzeyi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve güney kesimleri, Batı Karadeniz’in doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in kıyı illeri, Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat’ta yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği bildirildi. Bu sıcaklık artışı Cuma gününden itibaren belirgin olacak.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat çevrelerinde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji tarih verdi! Bu tarihlerde kavrulacağız: Yaşlılar dikkat
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz