Meteoroloji uzmanı açıkladı: Hava sıcaklıkları aniden düşecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MGM’nin 5 günlük hava tahminini aktaran Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, şunları söyledi:

“Yaptığımız son değerlendirmelere göre, çarşamba günü doğu bölgelerinde beklenen yağışlara ek olarak perşembe günü kuzeybatı bölgelerinden yeni bir yağışlı hava etkisine gireceğiz. Perşembe günü Marmara’nın güney ve doğusunda başlayacak yağışların cuma, cumartesi ve pazar günleri arasında yurdun genelinde aralıklı olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam etmesini bekliyoruz. Perşembe günü için kuvvetli yağış beklenmiyor ancak cuma günü özellikle güneybatı bölgelerinde, cumartesi ise iç kesimlerde yerel olarak kuvvetli yağışlar olabilir. Vatandaşlarımızın özellikle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını önemle tavsiye ediyoruz.

Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarındaydı. Hafta sonu ise özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde azalacak. Mevsim normallerinin altına düşmesini ve hafta başında da bu düşük seviyelerde devam etmesini bekliyoruz.

İstanbul’da perşembe günü yağış beklenmiyor ancak cuma ve cumartesi günleri arasında yer yer orta şiddette sağanak yağışlar olabilir. Ankara’da ise perşembe, cuma ve cumartesi günlerinde il genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İzmir’de perşembe ve cuma günleri arasında özellikle iç kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava sıcaklığı hafta sonunda azalacak ve mevsim normallerinin altında seyredecek. Toz taşınımının ise şu an için etkisini yitirdiği gözlemleniyor.

Sıcaklıkta özellikle ani bir düşüş yaşanıyor. Özellikle hafta sonu bu düşüş daha belirgin olacak gibi görünüyor. Vatandaşlarımızı ani sıcaklık düşüşleri ve sağanak yağışlar konusunda uyarıyoruz.”

Kaynak: ANKA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji uzmanı açıkladı: Hava sıcaklıkları aniden düşecek!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz