MHP’li Silivri Belediyesi’nde temizlik işçileri greve çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘ARABA ARTTA ÇALIŞANLAR MAĞDUR’

Greve çıkan personel ismine açıklamada bulunan Murat Memiş şunları söyledi: 

“Bizim tasamız Belediye ve Başkanımızla değil. Yıllardır çoluk çocuğumuzun rızkı için gece saat 03.00’te kalkıp konutumuzdan otomobillerimize biniyoruz. Bölgemizi gider toplar, pak çıkarız. Ne başkanımıza, ne dayanakçılarına, ne müdürümüze söz getirmeyecek biçimde işimizi yapıyoruz.

Şu an geldiğimiz vaziyette artık herkes geçinemiyor. Aldığımız ücretler noksan. Araba artta çalışan insanlar mağdur. Çoğu evinden çıkma gidişatına gelmiş. Konut sahibiyle tartışmak gidişatında. Kiminin eşi çalışıyor, konutta çocuğuna vazgeçiyor. Tek istediğimiz sosyal haklarımızı alarak insan gibi yaşamak. Başka bir tasamız yok.

Başkanımızı beğeniyor, değer veriyoruz. Çalışmalarını takdir ediyoruz. Ama yıllardır hakkımızı alamıyoruz. Tek problemimiz: ücret. Başka kasvetimiz yok. Huzurlu çalışıp, herkes çoluk çocuğuna bir parça ekmek götürmek istiyor. Kimseyle bir problemimiz yok.

Silivri’yi beğeniyor, Silivri’de yaşamayı da seviyoruz. Başkanımızı, çalışma dostlarımızı, müdürümüzü seviyoruz. Son ana geldik. Kiralar olmuş 10 bin TL. 12-13 bin TL ücretle kimse konut geçindirmemizi beklemesin. Direksiyonda huzurlu bir biçimde çalışabilmesi için bu insanların en az 20 bin lira alması lazım.

Sendikanın Silivri Belediyesi ile yapmış olduğu kontrattan bizim haberimiz yok. Sendika kendi temsilcisini seçmiş, soymuş, şeylerini kendi bildirmiş biz yalnızca ücret bordrosunu gördük. Çoğumuz ilkokul mezunu.

Bunların haricinde bizim sosyal yaşantımızın olması gerekmiyor mu? İnsan gibi yaşamak bu insanların hakkı değil mi? Pandemide kimse dışarı çıkamazken dahi bu pisliğin içinde çalıştık. Çoğumuz hastalandık, taşıttan düşüp can veren oldu. Kanser olan var. Bunları kimse görmedi.

Şimdi makûsluk yapmıyoruz, hakkımızı istiyoruz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz.” HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP’li Silivri Belediyesi’nde temizlik işçileri greve çıktı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz