Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Ensar Vakfı soruşturmasında adı geçen Sultanoğlu’na ‘destek’ gibi ziyaret

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Urfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın 21 Ağustos’ta Sultanoğlu’nu makamında ziyaret etmesinin ardından bugün de Urfa’yı ziyaret eden Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin valiliği ziyaretinde Sultanoğlu ile birlikte fotoğraf verdi. Fotoğraf, valilik tarafından sosyal medyadan paylaşıldı.

Artı Gerçek’ten Ali Güzel’in haberine göre, ziyaret sırasında Emek ve Demokrasi Platformu ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto eylemindeydi. Platform adına açıklama yapan Eğitim-Sen Urfa Şube Eş Başkanı Özlem Ulutaş, Karaman’da Ensar Vakfı yurtlarında 45 çocuğun cinsel istismara uğramasıyla ilgili Asım Sultanoğlu’nun hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden biri olduğunu, çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 508 yıl hapisle cezalandırılan Muharrem Büyüktürk ile yurtta birlikte fotoğraflarının ortaya çıktığını ve Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Karaman’da KAİMDER ya da Ensar Vakfı’na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır” yanıtını göndererek yalan beyanda bulunduğunu belirtti.

Asım Sultanoğlu’nun tepkiler üzerine Bursa ve Maraş’a atanamadığına dikkat çeken Ulutaş, “İstismar suçlusu vakıfları savunan ve görevde ağır ihmali bulunan bir kamu görevlisi olan Asım Sultanoğlu’nun böylesi ağır bir suç karşısında hâlâ göreve devam etmesinin hukuki gerekçesi nedir? Urfa halkının tepkilerine ve tüm itirazlarına rağmen niye göreve başlatıldı? Eğitim gibi temel öznesi çocuk olan bir kuruma çocuk istismarına göz yuman birinin İl Milli Eğitim Müdürü yapılmasındaki ısrarın altında ne var?” diye sordu.

AK Parti Urfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret etmesinin ardından bugün de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kenti ziyaret ettiğine dikkat çeken Ulutaş, “Biz, çocuğa karşı yapılan her türlü şiddet ve istismara karşı olan toplumsal kesimler olarak bugün buraya geldik. Çünkü Milli eğitim Müdürünün bakan tarafından ziyaret edilmesi, bize bu atamanın yanlış olmasına rağmen onaylandığı anlamına geliyor ve biz duyarlı kesimleri rahatsız ediyor. Biz bakan buradayken sesimizi kendisine duyurmak istiyoruz ve Sultanoğlu’nun derhal görevden alınması, hakkındaki soruşturmanın hukuki temelde devam ettirilmesini ve bu süreçte hiçbir kamu görevinde aktif olarak yer almaması gerektiğini tekrar vurguluyoruz” dedi.

AK Parti Urfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduğu ortaya çıkmış, tepkiler sonrası ziyarete ilişkin fotoğraf kaldırılmıştı. (HABER MERKEZİ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Ensar Vakfı soruşturmasında adı geçen Sultanoğlu’na ‘destek’ gibi ziyaret

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz