1. Haberler
  2. Gündem
  3. Murat Ülker diyalog ve iletişim problemimizi yazdı: Kim kimi yanlış anlıyor? Ben mi sizi siz mi beni?

Murat Ülker diyalog ve iletişim problemimizi yazdı: Kim kimi yanlış anlıyor? Ben mi sizi siz mi beni?

featured
service

Roger Kreuz’ün “İletişim Kazaları” adlı kitabına değinen Ülker, Kreuz’ün Memphis Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olduğunu ve iletişim üzerine dört kitap kaleme aldığını belirtti. Kreuz’ün kitabında, iletişimin sağlam fakat kırılgan yapısına dikkat çektiğini ve sosyal medya gibi modern iletişim araçlarının bu süreçteki rolünü ele aldığını ifade etti.

Ülker, yazısında çeşitli örneklerle iletişim kazalarının nedenlerini açıklayarak, referans çerçeveleri, büyük umutlar, muğlak anlatım, psikolojik faktörler ve sosyal faktörler gibi başlıklar altında detaylı incelemeler yaptı. Özellikle teknolojinin iletişim üzerindeki etkilerini vurgulayan Ülker, sosyal medyanın iletişimi daha erişilebilir kıldığını ancak etkili iletişim kurma becerisinin artmadığını belirtti.

İletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, elektronik posta, cep telefonu mesajları ve sosyal medya paylaşımlarının iletişimi tamamen yeni bir düzeye taşıdığına dikkat çeken Ülker, buna rağmen etkili iletişim kurma becerimizin artmadığını hatta daha da kötüleştiğini ifade etti. Ülker, sosyal medyanın yanıltıcı ve yanlış anlaşılmalara sebep olabilen doğasını örneklerle açıkladı.

Ülker, vücudumuzun ve zihnimizin çalışma biçiminin iletişim sürecini nasıl etkilediğini anlattı. Bazı yanlış anlama nedenlerinin duyusal olduğunu ve duyu organlarımızın çalışma biçiminin bir sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, algısal sorunların, zihnimizin gördüklerimizi ve duyduklarımızı yorumlama şekillerinden kaynaklandığını söyledi. İletişimsel problemlerin bilişsel bir temeli olabileceğine de değinen Ülker, hafıza ve düşüncenin iletişimdeki rolünü vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Murat Ülker diyalog ve iletişim problemimizi yazdı: Kim kimi yanlış anlıyor? Ben mi sizi siz mi beni?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz