1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nihayet iddianame

Nihayet iddianame

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın göbeğinde her adımı planlanmış suikastle katledilen Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’e ilişkin soruşturma 1.5 yıl sonra tamamlandı. Ankara Başsavcılığı, 22 kişi hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan iddianame düzenledi. İddianame, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Kamuoyunun gözü önünde bulunan hassas bir dosya olmasına rağmen iddianamenin 16 ay sonra çıkması bugüne kadarki süreci gündeme getirdi.

Cinayetin ardından tetikçi Eray Özyağcı, organizatör Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’in de aralarında bulunduğu kritik isimler yakalandı. Kamuoyuna çarpıcı ses kayıtları, fotoğraflar yansıdı. Buna rağmen iddianame hazırlanmaması ‘Siyasi etki’ tartışmalarını doğurdu. Aile ve kamuoyunun baskısıyla gelinen noktada ‘Yargılama da 1.5 yıl sürmesin. Adalet hissi daha fazla zedelenmesin’ çağrıları yapıldı.

Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından kamera kayıtlarına, delillere rağmen polis soruşturması ağır aksak ilerledi.

Tetikçi ve organizatör gibi suikast ağındaki kilit isimler yakalandıktan sonra bu kez dosya savcı masasında kaldı.

‘Dosya seçim sonrasına bırakılmak isteniyor’ iddiaları arasında kimi izne çıktı kimi rapor aldı, üç kez savcı değişti.

3004krt01a-tum.jpg

Ankara’nın en merkezi yerlerinden biri olan Çukurambar’daki evinin önünde suikastla katledilen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş soruşturması 16 ay sonra tamamlandı. Ankara Başsavcılığı 22 kişi hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan iddianame düzenledi. Soruşturan emniyet birimi ve savcısı defalarca değiştirilen dosya, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilirken kamuoyundan “İddianame 16 ay sonra hazırlandı, dava süreci bu kadar uzamasın” yorumları yapıldı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından uğradığı suikastla 5 kurşunla öldürüldü. Cinayete ilişkin, aralarında tetikçi, azmettiren, yardım eden polisler dahil 22 şüpheli tutuklandı. Tutuklular arasında tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici Dodo lakaplı Doğukan Çep, Emre Yüksel, Tolgahan Demirbaş, Serdar Öktem, özel harekât polisleri Muratcan Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey de var. Ankara’nın ortasında işlenen siyasi cinayet siyasette de yardıda da tartışmaları beraberinde getirdi. Savcısı ve soruşturan emniyet birimi defalarca değişti. Ateş cinayeti soruşturmasını ilk olarak, o sırada nöbetçi olan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay başlattı. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alınması talimatı vermesi ve bazı şüphelileri tutuklatması üzerine izne çıkarılan Ay’ın yerine Ankara Başsavcı Vekili Durdu Özer ve Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Özcan görevlendirildi. Ay da üçüncü savcı olarak görünürde dosyada yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nihayet iddianame
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz