1. Haberler
  2. Gündem
  3. Oğlunun tutkusundan esinlendi tüm çocuklara üretti! Bisiklette elektrikli devrimi: Şimdi yurt dışına ihraç ediyor

Oğlunun tutkusundan esinlendi tüm çocuklara üretti! Bisiklette elektrikli devrimi: Şimdi yurt dışına ihraç ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oğlunun bisiklet tutkusuyla yola çıkan Yağcı, rahat ve itiş gücü destekli bir bisiklet tasarlamak için çalışmalara başladı. Mesleğinden edindiği bilgi ve deneyimleri kullanan Yağcı, yaptığı çalışmaların ardından oğlunun rahatça sürebileceği bir prototip tasarımı ortaya koydu.

Meslektaşlarından aldığı tavsiyelerle pedal çevirdikçe enerji üreten ve sürüş desteği sağlayan bisikleti geliştirdikten sonra pazara sunma kararı alan Yağcı, bir araya geldiği mühendis ekiple kurduğu 2 katlı atölyede geçen sene Mart ayında seri üretime başladı. 3-7 yaş grubuna yönelik elektrikli bisikletin aylık üretimini 60 adete çıkaran Yağcı ve arkadaşlarının ilk ihracatı ise İngiltere’ye oldu.

Gökhan Yağcı, AA muhabirine pedal çevirdikçe stoklanan enerjinin yokuşla engebeli yollarda motora itiş gücü olarak geri dönüş esasına dayanan 4 tekerlekli elektrikli bisikletin, uzaktan ebeveyn kontrolü bulunduğu bilgisini de verdi.

Hız limiti 7 km olan bisikleti süren çocukların pedal çevirerek enerjisini artırabileceğini aktaran Yağcı, Patentli bir şekilde teknolojimiz korunmakta, dolayısıyla biz üretmek zorundayız. Bu ürün herhangi bir şekilde Çin’den veya Avrupa’dan ithal edip de üretebileceğiniz bir şey değil, çünkü yok.” dedi.

eskisehirde-elektrikli-bisiklet-tasarlayan-gokhan-yagci-2.jpg

Bisiklette elektronik kartlar, yazılım, donanım ve mobil uygulama da bulunduğunu ve bu mobil uygulamanın da kendilerine ait olduğunu belirten Yağcı, şunları anlattı:

“Türkiye’deki diğer şirketler sayesinde aldığımız partnerliklerimizle beraber üretiliyor. Bisikletin mekanik sistemi de Türkiye’de üretiliyor; şasi, kaynaklar, imalat, miller, bataryalar. Bunların hepsi kendi atölyemizde, yerli imkanlarla üretiliyor, buradaki firmalarla üretim sürecine giriyor. Tamamen yerli hattımızda ve katma değerli şekilde bizim fabrikamızdan çıkıyor. Ürün çıktıktan sonra bekleyen taleplerimiz vardı. O talepleri karşıladık. Şimdi hızlı bir şekilde satışlarımızı sürdürüyoruz. Şu anda sadece İngiltere’ye ihraç ediyoruz, ürünlerimiz orada satışta.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oğlunun tutkusundan esinlendi tüm çocuklara üretti! Bisiklette elektrikli devrimi: Şimdi yurt dışına ihraç ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz