Okul kıyafetlerine enflasyon ayarı: Değişiklik yapılmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla şehirlere sevk edilen genelgeye göre, Bakanlığa bağlı mektep ve müesseselerde yeni eğitim ve öğretim seneyi 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak.

AA’da yer alan habere göre, Cumhuriyet’in 100. seneyi kutlamaları kapsamındaki faaliyetler için şehir ve ilçe ulusal eğitim müdürlüklerince lüzumlu önlemler alınacak ve tasarlanan çalışmaların zamanında uygulanması sağlanacak.

Mektep aile birlikleri kararıyla daha evvelden tanımlanan kıyafetler seçim edilecek ve velilere parasal külfet oluşturmamak için zaruret hali dışında farklılığa gidilmeyecek.

Öğrencilerin mektep içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak biçimde cep telefonu kullanmaları ve bu cinsten aygıtlarla sınıflara girilmemesi mevzusunda tedbirler alınacak, mektep dışında dijital etraflarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek vaziyetlerden ve ödev ya da eşi bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak.

Deprem bölgesindeki şehirlerde görev yapan hocaların konaklamalarına müteveccih valiliklerce alınan önlemler eğitim öğretim seneyi evvelinde bitirilecek.

Adıyaman, Hatay, Maraş ve Malatya ile Antep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim öğretim hizmetlerinin topallamaması için bu bölgelerde görev yapan ve halihazırda çadır kent, konteyner kent, kamu müessese kuruluşlarına bağlı muhtelif pansiyon ve misafirhanelerde ikamet eden idareyici, hoca, memur ve öbür personelin görev yaptığı mektep ve müesseselere ulaşımı taşıma yoluyla hakikatleştirilebilecek.

Afet bölgesindeki şehirlerde resmi ve özel mekteplerde 2022-2023 eğitim ve öğretim senesinin ikinci yarıyılına müteveccih bilme kayıplarının giderilmesi emeliyle Bakanlık tarafından hazırlanan program, 11 Eylül-6 Ekim 2023 tarihleri arasında eğitim ve öğretim faaliyetleriyle birlikte uygulanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okul kıyafetlerine enflasyon ayarı: Değişiklik yapılmayacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz