1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ona ‘Baharatların kraliçesi’ deniyor, aktarlarda yok satıyor! Kökeni Asya’ya dayanıyor, şifası tüm dünyayı ayağa kaldırıyor

Ona ‘Baharatların kraliçesi’ deniyor, aktarlarda yok satıyor! Kökeni Asya’ya dayanıyor, şifası tüm dünyayı ayağa kaldırıyor

featured
service

Yemeklerin olmazsa olmazları baharatlar farklı lezzetleri sunmaya devam ediyor. Şifasını bilen aktarda bir tane bırakmıyor bilmeyenler ise bu neymiş deyip merak ediyor. Zencefil ailesine ait bir baharat türü olarak karşımıza kakule etkisiyle herkesi şaşırtıyor.

Anti inflamatuar ve antibakteriyel özelliklerin yanı sıra fitokimyasallar içeren bu baharat vitamin ve mineral açısından son derece zengindir. Mucizevi bir baharat olarak karşımıza çıkan Kakule küçük tohumları ezerek kullanılmaktadır. Tohumlarını ezdiğinizde güveç yemeklerini ekleyebileceğiniz gibi çorbalara yemekleri Hatta tatlıları bile kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Asya’da yaygın olarak kullanılan Kakule hem tıbbi malzeme hem de baharat olarak mutfakların vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemi üzerinde oldukça güçlü etkilere sahip olan kakule gaz ve şişkinliği azalttığı gibi antioksidan özellikleri ile birlikte serbest radikallere karşı savaşarak vücudu zararlı etkilere karşı korumaktadır.

kakule-2.jpg

Bağışıklık sistemi güçlendirici bir etkiye sahip olan kakule kan şekerini düzenleme özelliğini de barındırıyor. Diyabet riskini azalttığı gibi yüksek tansiyon düşürme özelliği de bulunmaktadır.

Kakule ağrı kesici özellikleri beraberinde getirirken baş ağrısı, migren gibi rahatsızlıkları hafifletme konusunda ustalıkta görev alıyor.

Kalp sağlığını koruyan ve güçlendiren kakule, vücutta detoks etkisi görerek i mide ülserini tedavi ederek kan dolaşımını artırıp ağız kokusunu geçirmektedir.

Ancak bu bitkiyi tüketmeden önce mutlaka uzman görüşü almanız gerekmektedir. Kronik rahatsızlıkları bulunan ya da alerjik bünyeye sahip kişiler önce doktora danışarak bu baharatın tadına bakmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ona ‘Baharatların kraliçesi’ deniyor, aktarlarda yok satıyor! Kökeni Asya’ya dayanıyor, şifası tüm dünyayı ayağa kaldırıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz