1. Haberler
  2. Gündem
  3. ÖTV ZAMMI kalkıyor mu? Araba almak isteyenlere müjde: Fiat Doblo, Opel Corsa, Ford Fiesta, Volvo ve bu modeller!

ÖTV ZAMMI kalkıyor mu? Araba almak isteyenlere müjde: Fiat Doblo, Opel Corsa, Ford Fiesta, Volvo ve bu modeller!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖTV ZAMMI kalkıyor mu? Araba almak isteyenlere müjde: Fiat Doblo, Opel Corsa, Ford Fiesta, Volvo ve bu modeller!- İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araç alacaklara ÖTV zammı ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Ertemel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Son günlerde otomotivde ÖTV artışı ile alakalı bazı sebeplere dayandırılarak Bakanlığımızın artış öngören bir çalışma yürüttüğü söyleniyordu. Otomotivde tahsil edilen ÖTV oranı tüm vergi gelirlerinin ortalama %10’unu oluşturmaktadır.

Araç alacaklara Ertemel’den açıklama geldi. Ertemel şu ifadeleri kullandı:

ÖTV gelirinin %75’i ilk 6 aylık dönemde yakalanmış durumda. Beklenen gelirin hedeflenen süreden önce oluşması ve şu an için piyasamızda var olan genel durağanlık gibi sebeplerle ÖTV’de artış beklemiyoruz.

Geride bıraktığımız temmuz ayında distribütörler %5 ila 10 arası zamlar uyguladı. Bu noktada kur artışı temel gerekçe olsa da bu artışların nasıl belirlenerek hayata geçirildiği de oldukça önemlidir. Otomobil piyasası distribütörden başlayan yetkili bayi, ikinci el otomobil satıcıları, kiralama firmaları ve nihai tüketicileri kapsayan bir zincirden oluşmaktadır.

OTOMOBİL ALMAK İSTEYENLER BUNU TAKİP ETSİN

Ticaret Bakanlığımız geçtiğimiz ay bireysel kullanıcıları da dahil ederek 6+6 yönetmeliğinin süresini 1 Ocak 2024’e kadar uzattı. Bu vesile ticari maksatlı araç alan pek çok kişi siparişlerini iptal etti. Bu boşluğu ihtiyaç doğrultusunda araç alan vatandaşlarımızın siparişlerinin öne çekilmesi doldurarak temmuz ayı tarihi rekora ulaşan satış adetlerine ulaştı.

Bir süre sonra bu taleplerin de karşılanması ile satış adetlerinde düşüş görebiliriz. Ayrıca sıfır otomobildeki tedarik sorununun azalması ile de fiyat artışlarının durabileceği düşüncesindeyiz. Bu sebeplerle yıl sonuna doğru markalar bazı kampanyalar düzenleyebilir. Otomobil almak isteyen vatandaşlarımız bu süreci takip ederek karar verebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÖTV ZAMMI kalkıyor mu? Araba almak isteyenlere müjde: Fiat Doblo, Opel Corsa, Ford Fiesta, Volvo ve bu modeller!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz