1. Haberler
  2. Gündem
  3. Polis memuru Hakan Telli’yi öldürmüşlerdi: 51 şüpheli için istenen cezalar belli oldu

Polis memuru Hakan Telli’yi öldürmüşlerdi: 51 şüpheli için istenen cezalar belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHA’dan alınan habere göre, hazırlanan iddianamede, 51 şüphelinin 5’er yıldan 146’şar yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Polis memurları Hakan Telli ve Ahmet Yasin Çevik’in de yer aldığı ekip, uyuşturucu çetelerinin bulunduğu bir eve operasyon düzenlenmişti. Gece yapılan bu baskında saldırganların ateş açması sonucu Hakan Telli şehit oldu, Ahmet Yasin Çevik ise ağır yaralanmıştı.

Olayın ardından şüphelilerden Diyar Anacur’un öldürülmesi üzerine, “Anucurlar” suç örgütüne mensup kişilerle irtibatlı ve birlikte hareket eden şüphelilerin yakalanması amacıyla geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştı.

Bu soruşturma kapsamında, 97 adrese yapılan zincirleme baskınlarda 39 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 37’si tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin, Hakan Telli’yi planlı bir şekilde uzun namlulu silahlarla öldürdükleri belirtilmişti.

Nöbetçi hakimlik kararında, şüphelilerden Ozan Anacur ve Akın Arsakay’ın, olay tarihinde polis memuru Hakan Telli’yi uzun namlulu silahlarla şehit ettikleri ve Ahmet Yasin Çevik’i de hayati tehlike arz edecek şekilde yaraladıkları ifade edilmişti. Ayrıca, şüpheliler Görkem Doğan ve Kadir Taşdemir’in örgüt adına motosikletle kuryelik yaptıkları ve dijital materyallerinde silahlarla çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu da kaydedilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polis memuru Hakan Telli’yi öldürmüşlerdi: 51 şüpheli için istenen cezalar belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz