1. Haberler
  2. Gündem
  3. Reklam Kurulu, tüketiciyi aldatana cezayı kesiyor

Reklam Kurulu, tüketiciyi aldatana cezayı kesiyor

featured
service

Reklam Kurulu toplantısında, özellikle abonelik hizmetlerine yönelik yanıltıcı uygulamalar incelendi. Tüketicilere sunulan bazı abonelik paketlerinin yanıltıcı şekilde öne çıkarılması, kabul seçeneklerinin reddetmeye göre daha çok vurgulanması gibi manipülatif unsurlar değerlendirildi. Ayrıca, tüketicilerin istedikleri abonelik paketini yükseltmeden işlem yapmalarını zorlaştıran arayüz tasarımları da haksız ticari uygulama olarak kabul edildi.

Reklam Kurulundan haksız uygulama yapan firmalara milyonlarca liralık ceza!

Tüketicilerin karşılaştığı bir diğer yanıltıcı uygulama, bazı abonelik paketlerinin popüler olduğu yönündeki iddiaların sayısal verilere dayanmamasıydı. Ayrıca, ücretsiz deneme fırsatları sunulurken, ödeme bilgisi zorunluluğu getirilmesi gibi yöntemlerin tüketicinin özgür iradesini kısıtladığı belirtilerek bu uygulamaları yapan firmalara idari yaptırım uygulandı.

2024 yılının ilk 9 ayında Reklam Kurulu, toplamda 1.340 dosyayı değerlendirerek, tüketiciyi aldatıcı veya haksız ticari uygulama tespit edilen durumlarda ağır yaptırımlar uyguladı. Bu kararlar, tüketiciyi korumak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Kurulu, tüketiciyi aldatana cezayı kesiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz