Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıktı: 22 kişi şüpheli!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay anında tetikçi Eray Özyağci’nin yanındaki şüpheliler Vedat Balkaya ve Suat Kurt müşterek fail, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın suça azmettiren olduğu belirtildi.

Diğer şüpheliler; Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın da iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri bildirildi.

İddianamede, Çep ve Demirbaş’ın cinayete ilişkin detaylı plan yaptıkları, bu kapsamda Ateş’in kişisel, ailevi ve mesleki yaşantısı konusunda ayrıntılı bilgi topladıkları aktarıldı.

Demirbaş’ın olaydan önce şüpheli eski cinayet büro amiri Aykal’a, Ateş’in telefon ve adres bilgilerini sorgulattığı, Çep’in Özyağci’yi Ankara’ya göndermek için şüpheliler Uzunlar ve Bayraktar’ın sahibi olduğu işletmeden minibüs temin ettiği belirtilen iddianamede, şüpheliler Gelenbey ve Çolak’ın da bu araçla tetikçi Özyağci’yi Ankara’ya getirip, şüpheli Asarkaya’nın Demetevler Mahallesi’ndeki evine bıraktıkları ifade edildi.

İddianamede, şüpheliler Saraç, Köktürk, Güney, Ersoy, Zorlu, Ataç, Öktem, Karadeniz ve Atay’ın da bilgi belge ve lojistik destek sağlayarak cinayetin işlenmesine yardımcı oldukları kaydedildi.

İddianamede ifadesine yer verilen şüpheli Eray Özyağci, Ateş’i 3-4 yıldır tanıdığını ifade ederek, Ateş’i tanıdığında Ülkü Ocakları Başkanı olduğunu söyledi. Gösterdiği vefaya karşılık vermediği için aralarında kişisel bir husumet oluştuğunu anlatan Özyağcı, “Kendisini yaralamak amacıyla birtakım planlama ve ayarlama yaptım, hiç kimseden yardım talep etmedim, her şeyi kendi imkanlarımla yaptım.” ifadelerini kullandı.

İddianamede; şüpheliler Eray Özyağci, Vedat Balkaya, Suat Kurt için ‘tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

Şüpheliler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın da suça azmettiren olarak ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın da ‘suça yardım eden’ olarak ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıktı: 22 kişi şüpheli!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz