1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sputnik Türkiye çalışanları greve çıktı

Sputnik Türkiye çalışanları greve çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TGS, Sputnik Türkiye yönetimi ile yürüttüğü toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı almıştı. Kararın açıklanmasının ardından Sputnik Türkiye, TGS üyesi 24 çalışanını işten çıkardı. Bunun üzerine TGS, Sputnik Türkiye’nin İstanbul’daki ofisi önünde işten çıkarmaları protesto etmek için toplanarak greve başladı. TGS, 24 üyenin işe geri alınması ve taleplerinin kabul edilmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Sputnik Türkiye’deki grevle ilgili yaptığı açıklamada, işverenin hukuk dışı uygulamaları ve çözümsüzlük dayatmaları nedeniyle greve başladıklarını belirtti. Durmuş, Sputnik Türkiye İrtibat Bürosu’nda aylardır üyelerinin haklarını alabilmek için mücadele ettiklerini, ücret zammı konusunda ise işverenin hiçbir teklif sunmadığını ifade etti. Türkiye’nin ağır bir ekonomik kriz yaşadığına dikkat çeken Durmuş, ücretlerin ayın ortasını getiremeyecek kadar düşük olduğunu söyledi.

Yıllardır maruz kaldıkları düşük ücret politikasına dur diyen Sputnik çalışanlarının sendikaya üye olduğunu belirten Durmuş konuşmasına şu sözlerle devam etti:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sputnik Türkiye çalışanları greve çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz