1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tahıl gemisi İstanbul Boğazı’nda! Üstelik Rus ablukasına rağmen

Tahıl gemisi İstanbul Boğazı’nda! Üstelik Rus ablukasına rağmen

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gemiyi, Hong Kong bandıralı Joseph Schulte adlı deniz aracı olarak biliyoruz ve çarşamba günü Ukrayna Limanı’ndan ayrılarak İstanbul Boğazı’na doğru seyahat etmeye başlamıştı.

Yaşanan olay, Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından gerçekleşen ilk ticari gemi hareketi olarak tarihe geçiyor. Gemi, 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna limanında demirli halde bekliyordu ve şimdi nihayet hareket etme fırsatı buldu.

Tahıl koridoru anlaşması, 22 Temmuz Cuma günü İstanbul’da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalandı. Anlaşma gıda krizini sona erdirmeyi hedefliyordu, ancak Rusya daha önce iki kez uzatılan anlaşmadan çekildiğini duyurdu. Uzatmalarla süren anlaşma, 17 Temmuz’da sona erdi.

BAKANLIK YAKIN TAKİBE ALDI!

Bu gelişmeleri yakından takip eden bir diğer kurum ise Milli Savunma Bakanlığı oldu. Karadeniz’deki tansiyon artışını dikkatlice gözlüyorlar.

Bakanlık kaynakları “Buradaki sorun ticari gemilerin çatışma ortamında güvenli şekilde Türk Boğazlarına gelebilmesi, Boğazlara kadar ulaşan gemilerin boğazlardan geçmesi ile ilgili bir sorun yok.” ifadesini kullandı

Ukrayna limanlarından hareket eden bu gemi bölgedeki siyasi ve ekonomik dengeleri yansıtan önemli bir adım olarak tarih sahnesine geçti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tahıl gemisi İstanbul Boğazı’nda! Üstelik Rus ablukasına rağmen
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz