1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tasarruf Tedbirleri ‘mahkemelik’ oldu.. Birleşik Kamu İş: Kamu hizmetleri aksayacak

Tasarruf Tedbirleri ‘mahkemelik’ oldu.. Birleşik Kamu İş: Kamu hizmetleri aksayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Kamu İş Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, “Tasarruf Tedbirleri” genelgesinin “Personel giderleri”, “Personel servisi hizmetine ilişkin giderler” başlıklı bölümler hakkında Danıştay’da dava açıklarını açıkladı.

Memur-Sen’den kamuda personel servislerinin kaldırılması kararına dava

Basın açıklaması okuyan Kütük, “Kamu tasarrufu tedbirleri açıklandı, ancak fatura yine halka ve kamu emekçilerine kesilmiştir” dedi.

Servis araçlarının kaldırılmasıyla toplu sözleşme ile elde edilen kazanımların ortadan kalkacağını belirten Kütük, bu durumun kamuda çalışan kişiler için ek ulaşım masrafı doğuracağını söyledi. Kütük, “Genelge hükümleri incelendiğinde, tasarrufun yine kamu emekçilerine dayatıldığı, Anayasa, kanunlar ve toplu sözleşme ile elde edilen tüm kazanımların ortadan kaldırıldığı, kamuda lüks ve şatafatın devam ettiği görülmektedir” dedi.

Kütük, keyfi harcamalar devam ederken fazla mesai ücretlerinin ve personel servislerinin sonlandırılmasının, 657 Sayılı Kanun’un 68/B maddesine göre yapılacak atamaların sadece yönetici kadrolarla sınırlı tutulmasının hukuksuz olduğunu ve kamu hizmetlerini büyük oranda aksatacağını belirtti.

Kamuya personel alımının emekli sayısıyla sınırlandırılmasının kamu hizmetlerini verilemez hale getireceğini vurgulayan Kütük, teknik ve personel yetersizliği ile karşı karşıya olan kamu kurumlarının bu genelge ile daha da işlevsiz hale geleceğini belirtti. Özellikle eğitim, sağlık, yargı, ulaşım ve diğer iş kollarında iş yükünün artacağını, bu kararın iş güvenliğini ve barışını bozacağını söyledi.

Servis araçlarının kaldırılmasının, toplu sözleşme ile elde edilen kazanımların ortadan kalkmasına neden olacağını ve kamu emekçilerini ek ulaşım harcaması yapmak zorunda bırakacağını belirten Kütük, bu durumun büyükşehirlerde trafik yoğunluğunu artıracağını ve personelin mesaiye gidiş-gelişini zorlaştıracağını ifade etti. Bu durumun kamu kurumlarında güvenlik sorunlarına yol açabileceğini ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tasarruf Tedbirleri ‘mahkemelik’ oldu.. Birleşik Kamu İş: Kamu hizmetleri aksayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz