Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Med-Gemini, Google’ın Gemini modelleri üzerine inşa edilmiş ve tıp alanında uzmanlaşmış bir yapay zeka aracı. Google’ın yapay zeka araştırma laboratuvarı DeepMind ve Google Araştırma, sağlık sektöründe kullanılmak üzere geliştirilen Med-Gemini’nin detaylarını paylaştı. Med-Gemini, tıbbi teşhislerde yüzde 91,1 doğruluk oranı ile GPT-4’ü geride bıraktı. Karmaşık klinik görevler için daha gerçekçi ve güvenilir sonuçlar üretti.

Google’ın yapay zeka araştırma laboratuvarı DeepMind ve Google Araştırma, sağlık sektöründe kullanılmak üzere geliştirilen yeni bir yapay zeka aracı olan Med-Gemini’nin detaylarını paylaştı.

Med-Gemini, büyük çok modlu modeller (LMM) ile donatılmış, farklı amaçlar ve uygulamalar için tasarlandı. Google’ın Gemini modelleri, metin, görüntü, video ve ses gibi farklı veri türlerini işleyebilecek şekilde gelişmiş teknolojilerle zenginleştirildi. Bu, Med-Gemini’yi, tüm bu uzmanlıklarla ince ayar yapıldığı için çok daha verimli kılıyor.

Med-Gemini, MedQA (USMLE) ölçütünde yüzde 91,1 doğruluk elde ederek, Google’ın önceki tıbbi LLM’si Med-PaLM 2’yi yüzde 4,5 oranında geçti. Henüz herkese açık olmayan bu sistem, klinik teşhis alanında büyük bir ilerleme ve gerçek dünyada büyük bir potansiyel sunuyor.

Google, sağlık odaklı yapay zeka tarafında büyük adımlar atarak, yeterli sayıda eğitimli uzmanın bulunmadığı bölgelerde ultrason cihazlarının kullanımında yapay zekânın çok önemli olduğuna inanıyor. Şirket, yapay zeka tabanlı ultrason değerlendirmelerini araştırmak için Kenya’daki kar amacı gütmeyen Jacaranda Health ile ortaklık kurdu.

Bu gelişme, tıbbi teşhis ve klinik akıl yürütme alanında yapay zekanın rolünü önemli ölçüde artırabilir ve sağlık hizmetlerinin geleceğini şekillendirebilir.

Gelişmiş Akıl Yürütme: Med-Gemini, klinik akıl yürütme, çok modlu anlayış ve uzun bağlam işleme konularında ilerlemelerden yararlanarak, geniş bir tıbbi referans setinde en iyi performansı sergiliyor.

Eğitim Teknikleri: Med-Gemini, ince ayarlama ve kendini eğitme tekniklerinin bir kombinasyonu kullanılarak eğitildi. Bu, modelin gelişmiş akıl yürütme yeteneklerini artırmasına ve web aramasından yararlanmasına odaklandığı bildirildi.

Zincirleme Düşünce (CoT): Med-Gemini-L 1.0 modeli, akıl yürütme açıklamaları içeren sentetik veri setleri oluşturarak ve web arama sonuçlarını entegre ederek Gemini 1.0 Ultra modelinin ince ayarlanmasıyla geliştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini – Ankaragündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz