1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tüm Türkiye severek yiyordu! Tiramisuyu icat eden efsane şef vefat etti

Tüm Türkiye severek yiyordu! Tiramisuyu icat eden efsane şef vefat etti

featured
service

Tiramisu tatlısını icat eden ünlü şef hayatını kaybetti. Türkiye’de severek tüketilen bu tatlının mücidi tüm dünyayı çalkaladı. İşte tiramisunun doğuş hikayesi…

Dünyanın en sevilen tatlılarından tiramisu’nun yaratıcısı, efsane şef Roberto Linguanotto hayata gözlerini yumdu. İtalya’nın Treviso kentinde, bir tesadüf sonucu ortaya çıkan bu lezzetli tatlı, yıllardır milyonların gönlünü fethetti.

1969’da, genç bir şefin dalgınlığı sonucu ortaya çıkan tiramisu, bugün bildiğimiz haline gelene kadar uzun bir yol kat etti. Kahveyle ıslatılmış bisküviler ve kremsi mascarpone peyniriyle harmanlanan bu tatlı, “beni neşelendir” anlamına geliyor.

Tiramisu, sadece İtalya’da değil, Türkiye’de de milyonlarca kişinin favorisiydi. Kahve molalarından özel günlere kadar her anımızda bize eşlik eden bu tatlı, artık yaratıcısı olmadan hayatımıza devam edecek.

Roberto Linguanotto’ya emekleri için teşekkür ederiz. Bize armağan ettiği bu lezzetli tatlıyı asla unutmayacağız. Tiramisu’yu yerken onun anısını yad edeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüm Türkiye severek yiyordu! Tiramisuyu icat eden efsane şef vefat etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz