1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkçeye en çok benzeyen dil paylaşıldı! Azerbaycan diyenler yanılıyor… İşte en çok benzeyen dil

Türkçeye en çok benzeyen dil paylaşıldı! Azerbaycan diyenler yanılıyor… İşte en çok benzeyen dil

featured
service

Webtekno’nun paylaştığı bir haberde, Türkiye Türkçesi’ne en çok benzeyen dil paylaşıldı. En çok benzeyen dilin Azerbaycan Türkçesi sananların yanıldığını söyleyerek, Gagavuz Türkçesi yani Gagavuzca’yı işaret etti. Türkiye Türkçesi’ne benzerliği bakımından dikkat çeken Gagavuz Türkçesi, dil yapısı ve sözcük açısından hemen hemen aynısı olduğu görüldü. Türkiye Türkçesi bilenlerin kolayca Gagavuz Türkçesi’ni anlayabileceği paylaşıldı.

Türkiye Türkçesi ve Gagavuz Türkçesi arasındaki birçok kelimenin ortak olması çıktı. Bu kelimelere örnek olarak; Anne, elma, su, yemek, çiçek, bugün, ev, kardeş, bir, sabah, masa, kardeş ve daha birçok kelime verilebilir. Kelimelerin yanı sıra zamirler (ben, sen, o, biz, siz, onlar, bu, şu, o) ve edatlarda (ama, gibi, kadar, için, ile, ve…) birbirinin aynısı olarak dikkat çekiyor. Sadece bu kadarla kalmayarak fiillerin de aynı olduğu paylaşıldı.

Gagavuz Türkçesi ile Türkiye Türkçesi’nde telaffuz ve vurgu ile tonlama farkları görülüyor. Türkiye Türkçesi’nde ‘Kardeş’ kelimesi, Gagavuzca Türkçesi’nde ‘Karadaş’ olarak söyleniyor. Gagavuzca Türkçesi ile Türkiye Türkçesi arasındaki diğer bir örnek ise şu şekilde;

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkçeye en çok benzeyen dil paylaşıldı! Azerbaycan diyenler yanılıyor… İşte en çok benzeyen dil
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz