Türkiye-Çin savaşı kaçınılmaz! Türkiye’nin başka çaresi kalmadı yoksa…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomotiv sektöründeki rekabet kızıştıkça kızışıyor. Dünya devleri sektörde varlıklarını sürdürmek için çalışmalarına devam ederken yeni araçlarda sektördeki yerini alıyor. Sektörde geniş motor hacmi ve lüks segmentteki araçlar dikkat çekerken Avrupa ve Asyalı üreticiler de Amerika’ya oranla özel modeller üretmez stratejisini sürdürüyor. Avrupa ve Türkiye arasındaki tehlike büyürken Çinli üreticiler de savaştan kaçınmıyor.

Eski Renault Türkiye CEO’su Hakan Doğu, dünya otomotiv pazarındaki rekabetin yeni boyutlarına dikkat çekti. Doğu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Kuzey Amerika pazarının tüketici tercihleri açısından her zaman farklı bir konumda olduğunu belirtti. Büyük araçlar, geniş motor hacimleri, pickuplar ve lüks segmentin bu pazardaki hakimiyetine vurgu yapan Doğu, Avrupalı ve Asyalı üreticilerin Amerika’ya özel modeller üretme stratejilerine değindi.

Çin’in elektrikli araç (EV) pazarında benzer bir yol izlemek zorunda kaldığını ifade eden Doğu, düşük maliyetli ve yüksek teknoloji ürünleriyle Çin’in Rusya ve Latin Amerika pazarlarını kolaylıkla ele geçirebileceğini öne sürdü. Ancak asıl tehlikenin Avrupa ve Türkiye sanayisi için olduğunu belirtti. Ölçek ekonomisinden kaynaklanan avantajlarla Çin’in zaten güçlü bir konumda olduğunu vurgulayan Doğu, Avrupa ve Türkiye’nin bu rekabet karşısında sanayisini korumak için Çin’le ticari bir savaşa girmeksizin “kazan-kazan” dengesini bulması gerektiğini dile getirdi.

Hakan Doğu’nun analizi, Türkiye ve Avrupa’nın, Çin’in otomotiv sektöründeki yükselişine karşı nasıl bir strateji izlemesi gerektiği konusunda önemli ipuçları sunuyor. Çin’le herhangi bir ticari çatışmaya girmeden, her iki tarafın da fayda sağlayacağı bir dengenin bulunması, sektörün geleceği açısından hayati önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye-Çin savaşı kaçınılmaz! Türkiye’nin başka çaresi kalmadı yoksa…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz