1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin en yeşil noktasında hasat vakti! Kilosu 3 bin TL’ye satılıyor

Türkiye’nin en yeşil noktasında hasat vakti! Kilosu 3 bin TL’ye satılıyor

featured
service

Ayder Kaplıca ve Aşağı Şimşirli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Recep Yaşar, Ayder Balının 1900-2300 Rakım arasında yaklaşık 1000 kovanda üretildiğini belirtirken yüzden fazla aracının bu işe gönül verdiğini söyledi.

Ayder balının her yıl yoğun talep gördüğünü belirten Yaşar, geçtiğimiz sene 2 ton civarında bal üretimi yapıldığını belirterek bu yıl üretim kapasitesinin 5 tona ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıldan bal kalmadığını ifade eden Yaşar bal sağımına başladıklarını söyleyerek emeklerin karşılığının alındığını vurguladı.

Ayder balının rekoltesini artırmak amacıyla “Bal Orman Yolu Projesi”ni Hayata geçirdiklerini ifade eden Yaşar, “Projemiz onaylandı. Bu yolu bir yıl içerisinde gerçekleştirerek bal rekoltesini daha yukarlara çıkarmayı hedefliyoruz. Ayder’de endemik bitki türü fazla. Bölgede çok çeşit çiçek var. Bundan dolayı Ayder balı değerli. Buraya gelen ziyaretçilerimiz Ayder balından yesinler.” dedi.

Coğrafi işaretle ilk kez satılacak Ayder balında üretim mesaisi başladı

Hacettepe Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ortak çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Yaşar, coğrafi işaretli lezzetin güveni arttırdığını ve balın daha çok rağbet gördüğünüz söyledi. Ayder balının bu yıl kilogram fiyatının 3.000 TL’den satışa çıkarılacağı belirtildi.

Ayder balında hasat başladı! Kilosu 3 bin liradan satılacak - İstiklal Gazetesi | Günlük Siyasi Gazete ve Son Dakika Haberleri

Yıllarını arıcılığa vermiş olan 65 yaşındaki Ömer Vatandaş, Karakovan balı üretimi yaptığını dile getirerek tamamen doğal bir şekilde üretildiğini vurguladı. Vatandaş, kovanın içine mum koyulmadığını belirterek Karakovan aracılığı yapan kişi sayısının çok az olduğunu dile getirdi. Vatandaş, arıcılığın zor bir iş olduğunu vurgulayarak en iyi balın Karakovan Balı olduğunu da söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin en yeşil noktasında hasat vakti! Kilosu 3 bin TL’ye satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz