Türkiye’nin suyu tükeniyor! Su stoklarınızı yapın her an su kesintisi yaşanabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel ısınmaya ve öteki etkenlere bağlı eksilen sular Türkiye’yi de tesiri altına aldı. Barajlarda bulunan su seviyeleri neredeyse dipleri gördü. Öyle ki, uzmanlara göre çok kısa bir müddet daha idame edecek kadar içme suyu var.

İSTANBUL KURUYOR!Türkiye’nin en fazla göç alan şehirlerinden biri olan ve 15 milyondan fazla popülasyona sahip olan İstanbul neredeyse kurudu desek yeridir. En sıcak yazlarından birini yaşayan İstanbul’da barajları dolduracak kadar yağış olmaması nedeniyle ciddi bir su meseleyi alana gelmiş gidişatta. Aynı gidişat Ankara gibi bir çok şehirde de geçerli. Fakat su meseleyi yaşayan şehirlerin başını İSTANBUL çekiyor.

İSKİ ORANLARI AÇIKLADI!

İstanbul’da yaşan yurttaşlar barajlarda ne kadar su kaldığını aşırısıyla merak ediyor. İSKİ ise İstanbul’da bulunan barajları ve bu barajlarda ne kadar oranda su kaldığını aralıksız olarak paylaşıyor.

Barajlarda 8 Ağustos 2023 tarihinde yüzde 34,81 olan su seviyesi, haftanın 2. gününde 33,58’e gerilemiş gidişatta. İşin acayip olan tarafı ise bazı ilçelerde bu oran yüzde 4,55’e düşmüş gidişatta.

Uzman adların yaptığı son değerlendirmelere göre özellikle megakentlerde yaşayan yurttaşların su kullanımlarına aşırısıyla dikkat etmesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin suyu tükeniyor! Su stoklarınızı yapın her an su kesintisi yaşanabilir

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz