1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ünlülere şantaj davasından imam çıktı! 784 yıla kadar hapsi isteniyor – Tele1

Ünlülere şantaj davasından imam çıktı! 784 yıla kadar hapsi isteniyor – Tele1

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralarında Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı ve Erdal Özyağcılar gibi ünlülerin de olduğu 58 kişinin hesaplarını çalan şebekeye yönelik davada sona gelindi. Sanıklar arasında, kadrolu bir imamın da olduğu ortaya çıktı.

Halk TV’nin haberine göre, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde 5 yıldır süren davada 58 kişi şikâyetçi konumda. Sanık sandalyesinde ise 18 kişi bulunuyor. Dava dosyasına göre hacker şebekesi, Instagram ve Twitter’da yüzbinlerce takipçisi olan hesapları mercek altına aldı. Hesap ele geçirildiğinde, bu kez hesap sahibi ile temasa geçildi. Temasa geçilen hemen her isimden, hesabın iadesi için para talebinde bulunuldu. Kimi hesap sahipleri de cinsel içerikli yazışma ve fotoğrafları ile tehdit edildi.

Mesleğini ‘güvenlik görevlisi’ olarak açıklayan 37 yaşındaki Gökyar Şen’in lideri olduğu şebekeye yönelik davada, duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, en fazla ceza istenen isimler arasında Gökyar Şen’in yanı sıra Abdullah Harun Aslanoğlu (28) ismi dikkat çekti. Gözaltına alındığı süreçteki ifadesine, İstanbul Kartal’da imam olduğunu söyleyen Aslanoğlu’na 56 şikâyetçi için ayrı ayrı ceza istendi. Aslanoğlu’na, 3 ayrı suçtan istenen ceza ise 300 ile 784 yıl arasında değişiyor.

İddianamede, Aslanoğlu, kimin hesabının ele geçirileceği konusunda şebekeyi yönlendirmekle suçlanıyor. Bu kişiye yönelik bir diğer suçlama ise, çalınan hesapları 3’üncü kişilere satmak. Pınar Altuğ, Gamze Taşkın ve Gizem Dinibütünoğlu’nun hesapları Aslanoğlu eli ile başka kişilere satıldı.

Aslanoğlu’nun, şebeke üyelerinin olduğu bir WhatsApp grubuna yazdığı çok sayıda mesaj da girdi. Aslanoğlu mesajların birinde “200-250K (200-250 bin takipçi) arası hesaplar 2.000 TL, 260-350K arası 3.000 TL, 360-450k arası hesaplar 4.500TL… Bunları kabul ederse gruba al; yoksa dediğiniz gibi herkes yoluna baksın kardeşim” ifadelerini kullandı. Bir başka mesajda ise “Şimdi almanızı istediğim hesap isimlerini yazacağım” diyor. Aslanoğlu, ele geçirilen Instagram hesabının mesaj panosu kısmında ise “Yüksek ve organik takipçili hesabımız satılıktır” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ünlülere şantaj davasından imam çıktı! 784 yıla kadar hapsi isteniyor – Tele1
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz