Vali açıkladı: 448 okul yeniden yapıldı, 769’u güçlendirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Ajansında yer alan habere göre, Vali Gül, İstanbul’da kuvvetlendirme çalışması bitirilen iki mektepten biri olan 23 derslikli Beyoğlu Hasköy Ortaokulu’nda tahlillerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

17 Şubat’ta İstanbul Valiliği kararıyla kuvvetlendirme ya da devrilerek yine üretim kararı alınan 93 mekteple alakalı açıklama yapan Gül, 1999 Gölcük zelzelesinin bir milat olduğunu, zelzele sonrası yapılardaki standartların değiştiğini söyledi.

Bu kapsamda, 1999 zelzeleyi evvelinde inşa edilen mekteplerin dayanıklılıklarının artırılması için çalışmalar yapıldığını andırdıran Gül, 2006’da özel bir proje koordinasyon takımı kurulduğuna vurgu yaptı.

Gül, kentteki 1418 mektebin 1999 zelzelesinin ardından muhtelif testlere tabi yakalandığını, bunun 1351’inin kuvvetlendirilerek ya da yine inşa edilerek elden geçirilmesine karar verildiğini anımsatarak, 769 mektebin kuvvetlendirildiğini, 438 mektebin yine inşa edildiğini, 144 mektepten 51’ininin geçen yıl, 93’ünün 6 Şubat’taki Maraş zelzelelerinden sonra boşaltıldığını ifade etti.

Son 6 ayda boşaltılan mekteplerin 68’inin devrilip yine yapılacağını, 25’inin ise kuvvetlendirileceğini dile getiren Gül, 2022’de boşaltılan 51 mektebin Ocak 2024’te eğitim öğretime açılacağını, bu sene boşaltılan 93 mektebin ise 2024-2025 eğitim öğretim yarıyılına yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Gül, mekteplerinde çalışma yapılan talebelerin bir müddet davetli talebe olarak başka mekteplerde eğitim alacağını bildirdi.

Kuvvetlendirme ve yine inşa çalışmalarının bütçesinin 40 milyar lira olduğunu belirten Gül, İstanbul’da tehlikeli öğrenilen ve eğitim öğretime devam eden hiçbir mektebin bulunmadığına, tehlikeli mekteplerin boşaltıldığına, özel mektep binalarıyla alakalı da çalışmalar yapıldığına dikkati çekti. HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali açıkladı: 448 okul yeniden yapıldı, 769’u güçlendirildi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz