1. Haberler
  2. Gündem
  3. Validebağ Korusu’nu koruyan karar kesinleşti

Validebağ Korusu’nu koruyan karar kesinleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danıştay 11. Dairesi’nin kararında şu ifadelere yer verildi:

“İdare Mahkemesi’nin 27/10/2021 tarih ve E:2021/1048, K:2021/1176 sayılı kararı ile dava konusu işlemin iptali yolundaki kararın, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde sayılan bozma nedenlerinin hiçbirisi bulunmadığından onanmasına, temyiz giderlerinin istemde bulunan üzerinde bırakılmasına, posta giderleri avansından artan tutarın taraflara iadesine ve dosyanın anılan Mahkeme’ye gönderilmesine, 6. 2577 sayılı Kanun’un 20/A maddesinin ikinci fıkrasının (i) bendi uyarınca kesin olarak (karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere) 04/04/2024 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

Kararın kesinleşmesiyle birlikte, Validebağ Korusu’nun korunması yönünde önemli bir adım atılmış oldu. Üsküdar Belediyesi’nin yapmayı planladığı otopark ve diğer yapılarla korunun doğal yapısına zarar verilmesi önlenmiş oldu.

Danıştay’ın kararında, İdare Mahkemesi’nin iptal kararının hukuka uygun olduğu ve 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Validebağ Korusu’nun korunması gerektiği vurgulandı. Kararda ayrıca, Üsküdar ilçesi, Altunizade Mahallesi’nde bulunan ve 15 parseli kapsayan alanın tarihi ve doğal sit alanı olarak tescil edilmesi gerektiği belirtildi.

Bu karar, Validebağ Korusu’nun geleceği için önemli bir zafer olarak nitelendiriliyor. Doğal yaşamın korunması ve betonlaşmanın önlenmesi adına verilen bu karar, çevre ve doğa savunucuları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Validebağ Korusu’nun korunması yönünde verilen bu kesin karar, korunun doğal yapısının bozulmadan gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Validebağ Korusu’nu koruyan karar kesinleşti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz