Yanmayan bir İstanbul kalmıştı! 2 farklı noktada İstanbul’da orman yangını çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her sene olduğu gibi bu sene de yaz aylarının getirmiş olduğu hava koşullarına bağlı olarak Türkiye’nin bir çok ilinde orman yangınları meydana geldi. Son haftadır bu yangın haberleri iyice hız kazandı. Vatandaşlar ise kendi yaşadıkları şehirlerde yangın çıkıp çıkmadığı endişesi ile internet üzerinden devamlı olarak konuya dair araştırmalar yaşıyorlar. Ayrıca bu yangınlar rüzgarın da etkisiyle çok geniş alanlara yayılarak, bölgede yaşayan kişilerin evlerini tahliye etmelerine dahi sebep olabiliyor.

Son yangın haberi ise ikinci başkent olarak anılan İstanbul’un Beykoz ilçesinden geldi. Üstelik yangın sadece bir yerde değil iki farklı nokta da çıktı. alevlerin yükseldiği alanlar ise Anadolu Feneri ile Poyrazköy olarak açıklandı.

İSTANBUL YANIYOR!2 farklı bölgede çıkan yangınlar, rüzgarında etkisiyle geniş bir alana hızla yayıldı. Alevlerin yükselmesinin ardından bölgede bulunan kişilerin ihbarı üzerine belirtilen alana yetkili ekipler yönlendirildi.

Yangın söndürme çalışmalarına 20 araç ve 54 personel, Orman Bölge Müdürlüğü 17 arazöz, 1 helikopter ve 60 personel, AFAD, 2 araç, 6 personel, emniyet 10 TOMA ve asayiş ekipleri destek oldular. Ayrıca, ahil Güvenlik bot, sağlık ekiplerinin 2 ambulans ve 6 personel ile Beykoz ve Sultanbeyli belediyelerine ait 5 su tankıyla yangına müdahale bulundu.

ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİBeykoz’da çıkan yangınlar itfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Yangın açıklanan verilere göre 10 hektarlık alanda etkili oldu.

Güncel olarak soğutma çalışmaları ise ekipler tarafından devam ediyor.

Yapılan incelemelere göre 13 hektarlık orman arazisi yangından zarar gördü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yanmayan bir İstanbul kalmıştı! 2 farklı noktada İstanbul’da orman yangını çıktı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz