Yeni turistik Ankara-Diyarbakır Ekspresi ilk seferi için Ankara’dan uğurlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır arasında sefer yapan yeni turistik ekspresin bugün ilk seferine çıktığını duyurdu. Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin ilk seferi için “Uğurlama Töreni” düzenlendi. Tarihi Ankara Garı’ndan yola çıkan 180 yolcu kapasitesine sahip olan ekspres, 1051 km.lik bir hatta yolculuk yapıyor.

Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin ilk yolculuğu için gerçekleştirilen törende söz alan Bakan Uraloğlu, yeni turistik ekspresin 21 Nisan Pazar günü, Diyarbakır’dan yola çıkarak tekrar Ankara’ya döneceğini belirtti. 180 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşan trenin rotası hakkında detayları paylaşan Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saatlik mola verileceğini, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Elazığ’da 4 saat, Kayseri’de 3 saat turizm amaçlı molalar verileceğini aktardı.

Uraloğlu, tren güzergahında, tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra muhteşem doğa manzaralarının da yer aldığını belirterek, bu yolculuğun kişiler için keyifli bir deneyim vaat ettiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni turistik Ankara-Diyarbakır Ekspresi ilk seferi için Ankara’dan uğurlandı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz