Yeni virüs ortaya çıktı! 52 ülkede görüldü hızla yayılıyor GİRİŞ ÇIKIŞLAR tekrar kapandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Temmuz 2023’de gözlem altındaki varyant olarak belirlenmesinden hemen sonra da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) raporunda 7 Ağustos 2023 itibariyle de hem Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından da şimdiye kadar 51 ülkeden varyant bildirisi yapıldı.

51 ÜLKEYE YAYILDI

Virüsün beklendiği gibi mutasyona uğradığını ve bu sürecin normal bir sonucu olarak varyantlar (bir ya da daha fazla mutasyon içerebilen genetik kod) ortaya çıktığını belirten Türk Toraks Derneği (TTD) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. B. Oya İtil, şunları söyledi:

“Covid-19 etkeni Sars-Cov-2 virüsü Covid-19 Omicron varyantının tüm dünyada yaygın hale gelmesiyle birlikte alt varyantlar da tanımlanmaya başlamıştır. Eris halen, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Kore Cumhuriyeti, Japonya, Kanada, Avustralya, Singapur, Birleşik Krallık, Fransa, Portekiz, İspanyanın da aralarında olduğu ülkede bulunuyor.”

SIKLIK ARTIYOR

Tüm Dünyadan bildirilen EG.5 varyant oranlarında haftalar içerisinde ciddi bir artış olduğunu dile getiren TTD Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ebru Çakır Edis ise “Varyantın küresel yaygınlığı 19-25 Haziran 2023 haftasında yüzde 7,6 iken, 17-23 Temmuz 2023 haftasında yüzde 17,4 olarak raporlandı” dedi.

Mevcut kanıtlara dayanılarak Eris’in yol açtığı halk sağlığı riski küresel düzeyde düşük olarak değerlendiriliyor. Artan yaygınlık ve bağışıklıktan kaçış özellikleri gösterse de bugüne kadar hastalık şiddetinde herhangi bir değişiklik bildirilmedi. Edis, “Aynı özellikler sebebiyle, artan görülme hızıyla birlikte bazı ülkelerde hatta global olarak baskın hale gelebileceği belirtiliyor. Bizde bildirilen vaka bulunmasa da standart Covid-19 korunma önlemlerinin uygulanması önemli” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni virüs ortaya çıktı! 52 ülkede görüldü hızla yayılıyor GİRİŞ ÇIKIŞLAR tekrar kapandı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz