1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeniden Refah lideri Erbakan’dan dikkat çeken açıklama: Belediye başkanlarımıza AK Parti’ye geçmeleri için baskı yapılıyor

Yeniden Refah lideri Erbakan’dan dikkat çeken açıklama: Belediye başkanlarımıza AK Parti’ye geçmeleri için baskı yapılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçmenin AK Parti’ye ‘sarı kart’ gösterdiğini söyledi. Erbakan, kendileri için de sınavın şimdi başladığı belirtti. Erbakan, kazandıkları belediyelerdeki icraatların karneleri olacağını söyledi. Ancak belediye başkanlarına istifa etmeleri, iktidar partisine geçmelerine yönelik birtakım görüşmeler, çalışmalar, baskılar olduğunu kaydetti.

AK Parti’de değişim için isimlerin değil anlayışın değişmesi gerektiğini söyleyen Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesini siyasi iklim açısından olumlu değerlendiriyor. Türkiye’nin üçüncü partisi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere Meclis’te olan partilerle görüşmeyi düşünen Erbakan, Erdoğan’la yapacakları olası bir görüşmede ilk gündemlerinin ekonomik darboğaz olacağını ifade eti. “Anayasa’dan ziyade milletin en önemli sıkıntısı bu. Asıl beka meselemiz, en acil sorunumuz bu” dedi.

31 Mart sandığını değerlendiren Erbakan “AK Parti’deki milli görüş tabanından ciddi bir teveccüh oldu. Onlar zaten Refah Partisi’nden, 90’lı yıllardaki Refah seçmenleri, sonra oraya geçmişlerdi. AK Parti’nin 2002’de aldığı oyun yüzde 25-30’luk kısmını bu seçmen kitlesi oluşturuyordu. Sonradan üzerine ilave olan kesimler geçen zaman içerisinde AK Parti’den ayrıldılar. Daha ziyade bizim Refah Partisi seçmeni orada önemli bir kitle oluşturuyordu.

Bunların da yaşadıkları rahatsızlıklar, bu biraz önce de söylediğimiz ekonomik sıkıntı, paylaşımda adaletsizlik, gelir dağılımında adaletsizlik, lüks, israf, gösteriş, yönetimdeki, yargıdaki adaletsizlikler, temel değerlerden kopuş ve en son bu Gazze gündemi, İsrail ve ticaret konusu, bütün bunların etkisiyle Yeniden Refah Partisi’ne büyük bir geçiş oldu. Bunun yanında başka siyasi görüşlerden, kesimlerden gelenler de var. Adalet arayışı içinde olan, adil bir ekonomik düzene ihtiyaç duyan, bunun Yeniden Refahla olabileceğini düşünenler bunlar. Bir de yeni seçmenlerden, gençlerden de çok büyük bir teveccüh var” ifadesini kullandı.

Erbakan ekonomiye ilişkin ise şunları söyleri: Mehmet Şimşek Bey geldikten sonra da bizim seçim döneminde söylediğimiz durum değişmedi. Bizim eleştirdiğimiz borç-faiz ekonomisi maalesef uygulanmaya devam ediyor.

Bu ekonomi modelinin dört tane gider kalemi var. Birincisi faiz giderleri. Şimdi bu sene bütçeden 1.25 trilyon lira faize para verilecek. İkinci gider, kur korumalı mevduat. Yani bu sistemin canavarları diye de tanımlayabiliriz. 2023 yılında 900 milyar liraya yakın kur korumalı mevduat için ödeme yapılıyor. 550 milyar lira da oradan alınacak vergiden vazgeçildiği için üzerine bunu ekleyeceksiniz.

Devletin buradaki gideri veya zararı diyelim 1.4 trilyon lira. Sadece KKM ve faize 2.65 trilyon lirayı veriyorsunuz. Diğer taraftan kamudaki israf var. Her zaman söylüyoruz, itibar olacaksa bu dar gelirlinin, asgari ücretlinin, emeklinin alım gücüyle refah seviyesiyle olur. Ama biz itibarı makam uçaklarıyla, arabalarıyla, makam odalarıyla düşünüyorsak bu tabi yanlış bir düşünce.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeniden Refah lideri Erbakan’dan dikkat çeken açıklama: Belediye başkanlarımıza AK Parti’ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz