Yerel seçimler sonrası Meclis’te değişiklik: CHP’de milletvekili sayısı düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde 5 milletvekilini belediye başkanı adayı olarak göstermişti. Resmi olmayan sonuçlara göre, bu 5 adaydan 4’ü belediye başkanlığında kazandı. Böylece CHP’nin Meclis’teki milletvekili sayısı da 129’dan 125’e düştü.

CHP’nin Afyon Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Afyon’da belediye başkanı olarak seçildi. Yine CHP’nin Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Adıyaman’da, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kastamonu’da belediye başkanı olarak seçildi. Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal da Kırıkkale’de belediye yarışında sandıktan birinci olarak çıktı. Seçim sonuçlarının kesinleşmesi ile bu isimlerin milletvekilliği düşecek.

Öte yandan AKP’nin belediye başkanı adayı olarak gösterdiği isimler ise Meclis’e geri dönecek gibi görünüyor. AKP’nin İstanbul milletvekili olan Murat Kurum, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez gibi isimlerin, belediye başkanlığı yarışında başarısız olmaları nedeniyle Meclis’teki görevlerine devam etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerel seçimler sonrası Meclis’te değişiklik: CHP’de milletvekili sayısı düştü

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz