1. Haberler
  2. Gündem
  3. YKS 2023 yerleştirme sonuçları açıklandı

YKS 2023 yerleştirme sonuçları açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca kişinin girdiği sınav sonrasında tercihlerini yapan adaylar hangi üniversiteye yerleştirildiğini öğrenmek için sisteme giriş yapmaya başladı. Sistem ilk saatlerde yoğunluk nedeniyle kitlenebilir. Adayların sonucunu öğrendikten sonra sistemden çıkış yapması önerilmekte.

ÖSYM Açıkladı

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre gerçekleştirilen merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 21.00’den itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2023-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.” ifadelerine yer verildi.

Milyonlarca kişi, yapılan açıklamayla birlikte yerleştirme sonucunu öğrenmeye başladı.

Sisteme girebilmek için TIKLATIN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YKS 2023 yerleştirme sonuçları açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz