Zonguldaklılar ekiyor, paraya para demiyor! Onlardan görüp yetiştiren çok: Osmanlı’nın mirası 400 TL’den satılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yetiştirilen Osmanlı çileği adından sıkça söz ettiriyor. Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya, çileğin kilogram fiyatının 400 TL’den satıldığını belirterek yurt dışından yoğun bir talep aldığını söyledi.

Üçköy’de kurum ve kuruluşların destekleriyle 5 dönüm araziye kurulan Osmanlı Çileği Fide Üretim Merkezi’yle birlikte ürünlerde artış yaşandığını ifade eden Çetinkaya, bu yıl 4 ton çilek hasadı yapmayı beklediklerini söyledi. Mayıs ayının ilk haftası ile birlikte olgunlaşmaya başlayan çileklerin hasat sürecinin başladığını ifade eden Çetinkaya, bölgede üretimin ikiye katlandığını söyledi.

Osmanlı çileğinin değerinin anlaşılması ile birlikte yeniden üretime çalışmalarına hız kazandığını ifade eden Çetinkaya, Ereğli Kaymakamlığı ile birlikte Osmanlı çileği üretim kurslarını başlattıklarını söyledi. Çileğin gelişimini sağlayabilmesi için bu yıl yeni kararlar alındığını aktaran Çetinkaya, “Aldığımız karar da ürünün belli bir miktarını az da olsa ilçe halkına tattırmak için manav, pazarlara küçük ambalajlarla indirmeyi düşünüyoruz. Ereğli’de yaşayan insanlar daha fazla Osmanlı çileğine yabancı kalmasın, bu lezzete kavuşsun” şeklinde konuştu.

cilek-toplamak-5.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zonguldaklılar ekiyor, paraya para demiyor! Onlardan görüp yetiştiren çok: Osmanlı’nın mirası 400 TL’den satılıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz