1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 65 yaş üstü tüm vatandaşlara kötü haber: Artık ücretli olacak!

65 yaş üstü tüm vatandaşlara kötü haber: Artık ücretli olacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 65 yaş üstü vatandaşlara sağlanan ücretsiz ulaşım hakkı, özel halk otobüsleri esnafının artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle zor durumda kalmasıyla gündeme geldi. Esnaf, bakanlıklardan istedikleri destekleri alamazlarsa Ekim ayında ücretsiz taşıma hizmetini durdurmak için düğmeye basmayı planlıyorlar.

Özel halk otobüsleri birliği başkanı Ahmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Bir durak biniyorlar, ondan sonra bir kartı akşama kadar 40-50 kere bindikleri oluyor. Çok suistimal ediliyor, gereksiz yerlere gidiyorlar” diyerek, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkını eleştirdi.

Erdoğan, kararın yalnızca özel halk otobüsleri tarafından alındığını hatırlatırken, belediye otobüslerini kapsamadığını vurguladı. Belediyelerin ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirleniyor. Bu sebeple metro, vapur, otobüs gibi belediyeye ait ulaşım araçlarında düzenlemenin iptali için yasal çalışma gerekiyor.

Özel halk otobüsleri birliğinin açıklaması sonrası vatandaşlar arasında da farklı görüşler ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar, 65 yaş üstüne sağlanan ücretsiz ulaşım hakkının devam etmesini istiyor. Emekli şehri Antalya’da yaşayan Mehmet Ali Özdemir, “Her zaman bir emekli şehri olduğu için biraz sıkıntı olur. 65 yaş üstü vatandaş ücretsiz ulaşım hakkı devam etsin” dedi.

Bazı vatandaşlar ise özel halk otobüsleri esnafının haklı olduğunu düşünüyor. İstanbul’da yaşayan Ayşe Yılmaz, “Ben de 65 yaşındayım ama iyi olur bence. Neden? Çalışanlar, öğrenciler arabaya rahat binemiyor inemiyor. Ama insana bir ekmek almak için Taksim’e, Ulus’a gidiyor” diye konuştu.

Özel halk otobüsleri birliğinin kararı sonrası belediyelerden de açıklama geldi. İstanbul belediye meclisi üyesi Mesut Köse, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gözünüz aydın İstanbul’da 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz seyahat etmeye devam edecek” mesajını paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkının devam edeceğini duyurdu. Açıklamada, “Özel halk otobüsleri birliğinin aldığı karar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni bağlamamaktadır. 65 yaş üstü vatandaşlarımız, belediyemize ait toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat etmeye devam edeceklerdir” denildi.

Özel halk otobüsleri birliğinin kararının diğer belediyeler tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu. Ücretsiz ulaşım hakkının devamı veya sonlandırılması konusunda vatandaşların da fikirlerini belirtmeye devam edecekleri tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
65 yaş üstü tüm vatandaşlara kötü haber: Artık ücretli olacak!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz