65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz kartları iptal mı oldu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABB’den yapılan yazılı açıklamada, bazı arkası maksatlı şahısların, belediyenin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü yurttaşların fiyatsız kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaya çalıştığı belirtildi. Açıklamada, “Bu palavradır. Fiyatsız taşıma yetkisi yasayla tanımlanmaktadır. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır.” denildi.

Açıklamada, Özel Ulus Otobüsleri’nin makûs ekonomi, artan maliyetler ve motorin maliyetleri sebebiyle tüm Türkiye’de fiyatsız taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı aldığı anımsatıldı. Açıklamada, “Özel Ulus Otobüsleri, fiyatsız taşıma karşılığında arz ettikleri destekleri Bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Megakent Belediyesi ile alakası bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

ABB, mevzuya ait sosyal medya üzerinden de bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Ankara’da değil tüm Türkiye’de bu karar alındı. Kararı alan ABB değil, Özel Ulus Otobüsleri Birliği. Kararın sebebi ABB’nin yardımı kesmesi değil, ekonominin makûs olması ve artan motorin maliyetleri. Kararı alanların arzları, fiyatsız binen yurttaşlar için Bakanlık tarafından verilen takviyenin artırılması. Fiyatsız taşıma yetkisi yasayla tanımlanmaktadır. Buna Belediye müdahale edemez. Balçık, yeniden atanın eline bulaşmıştır.”

ABB’nin bu paylaşımına binlerce alkış ve yorum geldi. Bazı yurttaşlar ABB’ye destek verirken, kimileri de Özel Ulus Otobüsleri Birliği’ni eleştirdi.

Fiyatsız taşıma hakkından faydalanmak isteyen 65 yaş üstü yurttaşların yapması gerekenler şöyle:

Fiyatsız kartınızı aldıktan sonra, ABB’nin işlettiği otobüs, metro, teleferik ve Ankaray gibi toplu taşıma taşıtlarında fiyatsız seyahat edebilirsiniz. Özel Ulus Otobüsleri’nde ise fiyatsız taşıma hakkınız ekim ayından itibaren geçerli olmayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz kartları iptal mı oldu?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz